Nea Radio

Dagsrapport fra Røde Kors

Foto: Sør-Trøndelag Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om en skadefri dag. I går hadde vi til sammen tre oppdrag, der to stk skjedde etter at pressemeldinga var sendt ut. Dette var oppdrag for hjelpekorpsene i Meldal og i Rennebu i kveldinga.

Det har vært liten utfart idag, og vi ser stort sett tendensene til hjemfart i trafikken.

Noe skiføre fortsatt i distriktet, men vi får meldinger om svært vanskelig ski og skuterføre i Orkdal og Meldal. Det anbefales felleski om en skal ut på ski.

Dagens tips fra Sør-Trøndelag Røde Kors er å ta det rolig i trafikken. Tenk på at trafikkulykker ofte skjer når det er mye trafikk og stressa folk. Husk på at en bør ha med utstyr for å klare seg selv og passasjerer om en blir stående i trafikken, for eksempel både pledd og varme klær. Ved ulykker kan et ullpledd være til stor hjelp for å varme både skadde og pårørende. Turen er ikke over før man er hjemme.

I år har Sør-Trøndelag Røde Kors rykket ut på 18 oppdrag rundt om i distriktet. Dette er lite i forhold til påsken i fjor, der vi rykket ut på over 30 oppdrag. Påsken har vært preget av svært fint vær helt frem til 1. påskedag, og vi har fått rapporter om stor utfart fra hele Sør-Trøndelag. I år har vi hatt få hendelser med snøskred i Sør-Trøndelag, mens fjoråret var preget av svært mange skred gjennom hele påsken. Bakteppet her er at selv om årets påske har vært stort sett skredfri har sesongen vi har vært gjennom vært en ekstremsesong med tanke på snøskredtatte. For den gjengse skigåer som ikke ferdes i bratte fjellsider vil vi gjerne gjøre oppmerksom på skavler og utløpssoner i dalbunner og andre terrengfeller. Pass på at du ikke kan bli tatt i utløpssonen til et skred.

Som vi skriver under er Infosentralen på Vognhildsetra bemannet frem til 22. april, da pakker vi ned og reiser hjem på formiddagen. Beredskapen til Røde Kors vil fortsette med hjemmeberedskap, klare til å rykke ut på hendelser døgnet rundt, året rundt. Alarmtelefonen til Sør-Trøndelag besvares uten unntak hele året.

Også i år er de frivillige i hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På 8 hytter/depot og med 10 hjemmevakter er våre 18 hjelpekorps i beredskap med godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge!

I fjor rykket frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors ut på 36 oppdrag for å assistere påsketurister, med 38 innrapporterte skader. Dette var ny rekord siden skaderapporteringen startet.

Gjennom påsken i 2018 ble det registrert 386 oppdrag over hele Norge, med 987 registrerte skader behandlet av frivillige i Røde Kors Hjelpekorps.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...