Nea Radio

- Helse, arbeid og ta vare på de godene vi har fått!

Dagfinn Brattås var gjest i Nea Radios 1. maisending

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2020 kl 12:43

Han var 7 - 8 år da han var med på sitt første 1. mai arrangement ved gamle folkets hus i Ålen. Siden har han vært med på mange markeringer av arbeiderbevegelsens store dag, i mange forskjellige lokaler opp gjennom årene.

Dagfinn Brattås har i en mannsalder vært engasjert i arbeiderbevegelsen og LO, både som fagforeningsmann og gjennom sin tilknytning til Arbeiderpartiet.

Han var en av gjestene i Nea Radios store 1. maisending sist fredag.

Brattås er et levende leksikon når det kommer til historiske hendelser knyttet til både arbeiderbevegelsen og til saker som er kjempet fram. Mange av disse har han selv vært ivrig pådriver for, blant annet tunnelen gjennom Storhåmmårn i Svølgja.

Også i dag er han engasjert i styre og stell og fremdeles brenner han for samferdselspolitikken. Han mener det er statens ansvar å holde vegene i en akseptabel standard og han er sterk motstander av bompengefinansiert opprusting av fylkesvei 30.

– Jeg mener det vil være et tilbakeskritt for arbeidslivet og alle som pendler til og fra arbeid om de må begynne å betale hver gang de skal på arbeid, sier han, og innrømmer at det kan friste med et litt mer formelt engasjement i lokalpolitikken igjen - om noen spør.

Hør innslaget her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...