Nea Radio

– Dagens store skuffelse

Heidi Greni Foto: Per Magne Moan

Heidi Greni er skuffet over Trond Giskes FM-utspill. - Det er ikke verre enn at vi ikke kommer til å stemme for et benkeforslag i Stortinget like før regjeringa legger fram en stortingsmelding om mediepolitikken, svarer Trond Giske.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2018 kl 21:54

De fleste lokalradioene i Norge har tillatelse til å sende på FM ut 2021. Dette gjelder ikke for de store byene, der det bare er nisjeradioer som har tillatelse til å sende på FM.

Senterpartiet, Fremskrittspartiet og til dels Høyre vil la lokalradioene vente til 2031 med å skifte fra FM til DAB. Det vil ikke Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Trond Giske. Han avviser Senterpartiets forslag om 13 nye år med FM-radio.

– Å kjøre dobbel teknologi i nærmest ubegrenset tid ser jeg ikke som hensiktsmessig, sier Trond Giske, til Dagens Næringsliv.

Heidi Greni er en av politikerne som fremmet forslaget om å forlenge konsesjonen til 2031. Hun er skuffet over Giskes utspill.

– Hvis DAB er en så fantastisk som enkelte sier, så skulle det ikke være nødvendig å bruke tvang for få aktører over på plattformen. Bare det at man er nødt til å tvinge lokalradioer over på plattformen viser det at dette ikke fungerer godt nok, sier hun:

- Sier ikke nei

Til Nea Radio sier Trond Giske at Arbeiderpartiet ikke sier nei til en forlengelse ut over 2021, men at de ikke kommer til å stemme for et benkeforslag i Stortinget like før regjeringa legger fram en stortingsmelding om mediepolitikken.

- Det er ikke verre enn det, sier Giske til Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...