Nea Radio

Formannskapsmøte i Selbu:

Skolestrukturen oppe til vurdering

Formannskapsmøte i Selbu Foto: Andreas Reitan

Tirsdag 01.09 ble det avholdt formannskapsmøte i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I forhold til endring av dagens skolestrukturen og en eventuell nedleggelse av Øverbygda skole, så kom det ikke fram noe nytt under formannskapsmøtet.

– Det var ikke noen nye opplysninger rundt skolestrukturen i dag, det ble lagt fram noen økonomiske beregninger fra rådmannen som ikke var helt i samsvar med de som hovedutvalget i helse og oppvekst la fram, sier ordfører Ole Morten Balstad.

– Vedtaket fra hovedutvalgsmøte ble stående, vi var syv personer i formannskapsmøtet i dag, hvor 6 stemte for endring, mens den siste stemte for å opprettholde dagens skolestruktur, sier Ole Morten Balstad.

God håndtering

– Jeg synes administrasjonen har håndtert denne saken på en god og oversiktlig måte. De har være flinke til å informere lærere, ansatte og foreldre underveis i prosessen. Så tror jeg det å ta det opp som en egen sak i formannskapsmøtet og videre i kommunestyremøtet i stedet for at den blir tatt i forbindelse med budsjett, er eneste riktige måte å gjøre det på, sier Ole Morten Balstad.

Tror ikke på fraflytting

Selv om skolen i Øverbygda skulle bli lagt ned, så tror ikke Ole Morten Balstad at det påvirker innbyggertallet i Øverbygda i noen grad.

– Jeg tror det er andre ting, som avgjør om folk flytter fra plasser i dag, sier Ole Morten Balstad.

– Er det enklere å levere unger i barnehage og skole, så veier det mye opp for hvor folk bosetter seg. Bedre åpningstider på barnehager er også en faktor. Et eksempel er jo Vikvarvet hvor flere yngre nå velger å bosette seg. Det er ikke noe skole der, men det er enklere å få levert unger i skole og barnehage og folk flest passere disse plassene på veg til eller fra jobb. Der skolen kanskje var avgjørende for at folk ble boende før, så tror jeg det er andre ting som veier opp nå, som møteplasser og god tilgang på fiber blant annet, sier Ole Morten Balstad

Andre saker

– Det ble også sett litt på barnehagestrukturen, men det er en sak for lengre fram i tiden, sier Ole Morten Balstad

Avløpssystemet for fritidsboliger ble det også sett på. Stadig flere hytteeiere vil få koblet på vann og avløp inn på hyttene sine. Vi har hatt et litt stivt regelverk på det å legge inn vann og avløp til hytter, så det var en sak vi tok opp, som skal til sluttbehandling i kommunestyremøtet nå.

Hør ordfører Ole Morten Balstad oppsummerer formannskapsmøtet her:

Ordfører Ole Morten Balstad oppsummerer formannskapsmøte

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...