Nea Radio

DABs singel «Kanskje» handler om hverdagslige ting og romvesen

DAB består av trommis Hallvard Løberg, gitarist Øyvind Hånes, bassist og vokalist Trygve Joachim Andersen. Foto: Jenny Sæbø Auran

Rørosbandet DAB er ute med ny singel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 11:45

– «Kanskje» er en låt som handler om, som de fleste av låtene våre, hverdagslige og finurlige tema. Denne gangen handler det om en kar som er over gjennomsnittet uheldig. Han skal ut å finne seg lunsj, og så finner han ut at byen er tatt over av hundretusenvis av romvesen, sier vokalist og bassist Trygve Joachim Andersen.

– Veldig hverdagslig tema, legger gitarist Øyvind Hånes sarkatisk til.

– Hverdagstema med litt rare tvister av og til, forklarer trommis Hallvard Løberg.

Sammen utgjør de bandet DAB og fredag ga de ut sin nye singel «Kanskje».

Sammenlignet med DeLillos og Hvitmalt Gjerde

DAB har spilt sammen i to-tre år, og beskriver musikken sin som «enkel».

– Vi er bare tre stykk, så vi er ikke noe janitsjarorkester eller noe sånt. Alle elementene kommer tydelig frem, og det er egentlig ganske godt å jobbe på den måten, med enkle arrangement. Vi er nødt til å fylle et helt lydbilde med tre stykk, og det er utfordrende, men også veldig artig, sier Hånes.

Musikken deres er blitt sammenlignet med blant annet Hvitmalt Gjerde og tidlig DeLillos.

– Vi liker de bandene veldig godt, så det passer fint. Vi henter mye inspirasjon av dagsaktuelle og «gårsdagsaktuelle» band, som DeLillos. De er vel kanskje dagsaktuelle fortsatt, men, sier Andersen.

Spiller under Artut

At deres nye singel ble hetende «Kanskje» er litt tilfeldig, forteller Løberg.

– Det var jeg som laget melodien til låta, og da jeg sendte den til gutta her så lagret jeg den som «Kanskje». For jeg tenkte at kanskje dette kunne være en låt vi kunne bruke til et eller annet. Så valgte Joachim å tolke det som «åja, da skriver jeg en sang om det», sier Løberg.

– Dere har gitt ut en EP tidligere, har dere planer om å gi ut et album?

– I det lange løp så blir det nok det, men foreløpig konsentrerer vi oss om å gi ut gode singler, sier Hånes.

– Kanskje blir det et album til slutt, sier Andersen.

– Kanskje.

«Kanskje» finner du på ulike strømmetjenester, og du kan se DAB live under Artut kulturfest. Torsdag spiller de først en hjemmekonsert på kjøkkenet i Skansveien 11, før de varmer opp for Hanne Kolstø på Ungdommens hus senere samme kveld.

Hør intervjuet med DAB og låta her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...