Nea Radio

Coop Røros velger Coop Midt-Norge

Domus Kjøpesenter, Røros Foto: John Drugli

Ingen mister jobben.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2018 kl 10:28

I en pressemelding fredag formiddag blir det gjort kjent at Coop Røros SA går for fusjon med Coop Midt-Norge.

I meldinga står det blant annet at Coop Røros SA nå er i en økonomisk situasjon som tilsier at vi må søke partnerskap med et større samvirkelag for å kunne opprettholde og styrke posisjonen som en av de største og viktigste handels- og samfunnsaktører i Røros. Coop Røros SA har over lang tid slitt med å skape lønnsomhet i totalitet og i mange av våre butikker. Vi har et stort investeringsbehov og vi har behov for å styrke kompetansen på en rekke områder slik at vi kan fremstå som en profesjonell handelsaktør. Behovet for å finne en solid økonomisk fusjonspartner som har nødvendige ressurser og kompetanse til å bistå virksomheten vår, er betydelig.

I perioden november 2017 til januar 2018 er det gjennomført mulighetsstudie om en mulig fusjon med både Coop Oppdal SA og Coop Midt-Norge SA. Det er gjennomført to forhandlingsmøter med hver av partene, samt at det er gjennomført to informasjonsmøter med ansatte og styret, en med Coop Midt- Norge SA og en med Coop Oppdal SA. Før, mellom og etter hvert forhandlingsmøte har forhandlingsgruppen gjennomført interne møter som forberedelse og oppsummering. Gruppen har på denne måten opparbeidet et betydelig beslutningsgrunnlag om hvilken retning de videre forhandlingene bør ta. I tillegg er det gjennomført møter mellom administrasjonen i Coop Røros SA og administrasjonene i både Coop Oppdal SA og Coop Midt-Norge SA.

På styremøte den 8. februar 2018 har et enstemmig styre besluttet å anbefale at Coop Røros SA går videre i formelle fusjonsforhandlinger med Coop Midt- Norge SA, der målsettingen er fusjon mellom de to samvirkelagene.

Styret i Coop Røros SA vil derfor innkalle til et ekstraordinært årsmøte i begynnelsen av mars, der årsmøtet anbefales å gi sin tilslutning til styrets vedtak om å gå inn i formelle fusjonsforhandlinger med Coop Midt-Norge SA.

Et sluttresultat fra forhandlingene vil foreligge i løpet av våren 2018. Etter at dette er gjennomgått og godkjent i styret i Coop Røros SA, vil det innkalles til et nytt ekstraordinært årsmøte mot slutten av første halvår der en endelig beslutning skal tas.

Saken fortsetter under bildet

Coop Midt-Norge

Styret mener at en fusjon med Coop Midt-Norge SA er det som best sikrer en god fremtidig utvikling for Coop i Røros. Det er vurdert fordeler/ulemper for ansatte, medlemmer, butikker og samvirkelaget, samt lokalsamfunnet.

For ansatte betyr dette at ingen mister jobben som følge av fusjonen. Det vil også fortsatt være administrative funksjoner på Røros, med nøkkelrolle i Coop

Produsentmiljøet innen lokalmat på Røros får en styrket posisjon inn mot Coop som kunde og Coop Midt-Norge SA har finansiell soliditet til å være med på å utvikle Røros sentrum som handelssted og kan opprettholde samvirkelaget som en samfunnsaktør, blant annet med støtte til lokal kultur og idrett.

En fusjon med Coop Midt-Norge SA vil sikre videre drift og utviklingsmuligheter for begge samvirkelag og gi økte stordriftsfordeler som vil komme lagene og lagets medlemmer til gode. Lokalmat fra Røros er en kategori i sterk utvikling, og med et stort potensial. Det er også en kategori som kan differensiere oss mot konkurrentene. Det er en naturlig forbindelse mellom Røros og Trondheim, både handelsmessig og kulturelt. Trondheim er regionhovedstaden, mens Røros er blant favorittdestinasjonene for folk i Trondheim - kjent for kulturarv, lokalmat og spennende tilbud. Medlemmene i Coop Røros SA handler i Coop Midt-Norge SA sine butikker når de er i Trondheim, og vil med en fusjon få nye fordeler. Tilsvarende er en stor andel av hytteeierne i Røros fra Trondheim.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...