Nea Radio

Coop Røros og Coop Midt-Norge fusjoneres

Coop Mega holder til i Domus Kjøpesenter på Røros. Foto: John Drugli

Onsdag kveld ble det avgjort at Coop Røros og Coop Midt-Norge blir ett samvirkelag fra 1. oktober.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi skal bidra til at Coop styrker sin posisjon i Røros, samt bidra til at Røros videreutvikler seg som et attraktivt handelssted, både for fastboende og turister, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge, i en pressemelding.

Årsmøtet i Coop Midt-Norge avgjorde onsdag kveld å fusjonere med Coop Røros. Tilsvarende vedtak ble gjort av årsmøtet i Coop Røros dagen før. De to samvirkelagene slår seg dermed sammen fra 1. oktober.

Positive til fusjon på Frosta

Det går også mot fusjon mellom Coop Frosta og Coop Midt-Norge. Styret hos begge innstiller på fusjon, og saken går nå til endelig behandling og beslutning til lagenes årsmøter, skriver Stjørdals-nytt.

Coop Frosta har årsmøte 22. august, og Coop Midt-Norge 23. august, ifølge avisa.

Coop Frosta driver totalt seks butikker i Frosta og Levanger, som samlet sett hadde en omsetning på cirka 190 millioner kroner i 2017. Samvirkelaget eies av omlag 2.800 medlemmer.

Eier 127 butikker i Trøndelag

Siden 2016 har Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik valgt å fusjonere med Coop Midt-Norge. Coop Oppdal har valgt å stå alene.

Med de nye fusjonene vil Coop Midt-Norge eie 127 butikker i 24 kommuner i Trøndelag, og er med en omsetning på cirka seks milliarder kroner et av Trøndelags største selskap. Samvirkelaget eies av cirka 200.000 medlemmer.

– Formålet med fusjonen er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Skei i Coop Midt-Norge.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...