ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Best på dagligvare

Coop Oppdal sin avdeling i Ålen er best i intern kåring

Fra venstre: Ingvild Juland Kulbotten, Gunhild Morken, Einar Haseth og Ann-Elisabeth Skjørland. Foto: Per Magne Moan

Ikke så verst for butikken som både er kåret til landets styggeste motiv på postkort og som ble totalskadet under storflommen i 2011.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2019 kl 23:10

ANNONSE
Annonse

Coop Oppdal består av mange butikker spredt over Nord-Østerdal, Gauldalen og på Oppdal. Kjeden har fem Prixbutikker, åtte Coop Marked og fire Byggmixbutikker.

Artikkelen fortsetter under bildet

Denne uka har kjeden kåret sine beste avdelinger, målt på ulike parametre som omsetningsvekst, inntjening og kundetilfredshet. Og best av alle Coop Oppdals daglivarebutikker, ble avdelingen i Ålen, eller Samvirkelaget som butikken kalles i dagligtale.

Landets styggeste

I 1974 var Nitimen på NRK radio et av landets mest populære programmer. Her ble et postkort som viste et da, forholdsvis nybygd Ålen Samvirkelag, kåret til landets styggeste, etter avstemming blant lytterne.

Dette postkortet fra 1974 ble av nitimens lyttere kåret til landets styggeste postkort.

Flommen

I august 2011 ødela en 200-årsflom hele Ålen sentrum, og et av byggene som ble påført størst skader var Samvirkelaget. Gaula, elva som flommet over, endret løp og gikk delvis rett gjennom butikken, med alle de skader det medførte.

Under flommen ble folk løftet ut av bygget med Sea King helikopter. Foto: Per Magne Moan

Også området rundt bygningene i sentrum, så ut som et krater da vannet trakk seg tilbake.

Slik så det ut da vannet trakk seg tilbake. Foto: Per Magne Moan

Etter flere år med byggeaktivitet, både inne og ute, framstår butikken og områdene rundt som i bedre stand enn før vannets herjinger.

Butikksjef Einar Haseth er stolt over både det nyeoppussede bygget og sine ansatte. Han sier noe skjedde med samholdet da de måtte improvisere butikk i fabrikklokalene til sømbedriften Protex, etter at vannet ødela så mye for åtte år siden.

– Fredag blir det kaffe og kake på alle som stikker innom, lover butikksjefen.

Hør intervju her:

Nøkkelord

ANNONSE