Nea Radio

Best på dagligvare

Coop Oppdal sin avdeling i Ålen er best i intern kåring

Fra venstre: Ingvild Juland Kulbotten, Gunhild Morken, Einar Haseth og Ann-Elisabeth Skjørland. Foto: Per Magne Moan

Ikke så verst for butikken som både er kåret til landets styggeste motiv på postkort og som ble totalskadet under storflommen i 2011.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2019 kl 23:10

Coop Oppdal består av mange butikker spredt over Nord-Østerdal, Gauldalen og på Oppdal. Kjeden har fem Prixbutikker, åtte Coop Marked og fire Byggmixbutikker.

Artikkelen fortsetter under bildet

Denne uka har kjeden kåret sine beste avdelinger, målt på ulike parametre som omsetningsvekst, inntjening og kundetilfredshet. Og best av alle Coop Oppdals daglivarebutikker, ble avdelingen i Ålen, eller Samvirkelaget som butikken kalles i dagligtale.

Landets styggeste

I 1974 var Nitimen på NRK radio et av landets mest populære programmer. Her ble et postkort som viste et da, forholdsvis nybygd Ålen Samvirkelag, kåret til landets styggeste, etter avstemming blant lytterne.

Dette postkortet fra 1974 ble av nitimens lyttere kåret til landets styggeste postkort.

Flommen

I august 2011 ødela en 200-årsflom hele Ålen sentrum, og et av byggene som ble påført størst skader var Samvirkelaget. Gaula, elva som flommet over, endret løp og gikk delvis rett gjennom butikken, med alle de skader det medførte.

Under flommen ble folk løftet ut av bygget med Sea King helikopter. Foto: Per Magne Moan

Også området rundt bygningene i sentrum, så ut som et krater da vannet trakk seg tilbake.

Slik så det ut da vannet trakk seg tilbake. Foto: Per Magne Moan

Etter flere år med byggeaktivitet, både inne og ute, framstår butikken og områdene rundt som i bedre stand enn før vannets herjinger.

Butikksjef Einar Haseth er stolt over både det nyeoppussede bygget og sine ansatte. Han sier noe skjedde med samholdet da de måtte improvisere butikk i fabrikklokalene til sømbedriften Protex, etter at vannet ødela så mye for åtte år siden.

– Fredag blir det kaffe og kake på alle som stikker innom, lover butikksjefen.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...