Nea Radio

Nea Radio

Coop Midt-Norge vokser videre

VOKSER VIDERE: Administrerende direktør for Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei, er svært godt fornøyd med et nytt godt driftsår. Foto: Coop Midt-Norge

Coop Midt-Norge sin omsetning ble 6,1 milliarder kroner i 2018, en økning på 7,7 prosent, eller 433 millioner kroner fra 2017. Driftsresultatet på 149,2 millioner kroner er blant de beste i samvirkelagets historie.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi er meget godt fornøyde med det sterke driftsresultatet, der vi også har hensyntatt kostnader forbundet med de fire fusjonene vi gjennomførte i fjor. Underliggende drift på basisvirksomheten ble sterkt forbedret i 2018. Samtidig utbetalte vi et rekordstort kjøpeutbytte på 189 millioner kroner til medlemmene i januar, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør for Coop Midt-Norge. Resultat etter kjøpeutbytte og før skatt ble på 129 millioner kroner.

Vekst gjennom fusjoner

Omsetningsveksten for Coop Midt-Norge på 433 millioner kroner i 2018 skyldes i hovedsak fusjoner med Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal og Coop Indre Namdal. 1. mars i år ble også Coop Frosta en del av samvirkelaget.

– Vi opplever at stadig flere samvirkelag ser fordelene det gir både for medlemmer, ansatte, butikkene og lokalsamfunnet å være del av en større og mer slagkraftig enhet, sier Skei. Samvirkelaget driver 126 butikker i 25 kommuner i Trøndelag.

Varsler flere nye butikker

På tross av en rivende utvikling, varsler Skei at det vil komme mange nye Coop-butikker de nærmeste årene. – Selv om Coop har 46,9% markedsandel innenfor dagligvarer i Trøndelag, er det fortsatt rom for vekst. Vi åpnet Extra Skatval 7. mars, og på Flatåsen bygger vi om fra Prix til Extra litt senere i år. Extra ble vekstvinneren i dagligvarebransjen i fjor, og vi ser at kundene gjerne vil ha denne kombinasjonen av lave priser og stort utvalg. Det kommer mange nye Coop-butikker etterhvert, sier Torbjørn Skei.

- Innenfor byggevarer hadde vi stor suksess i 2018 med omlegging fra Extra Bygg til Obs Bygg, som ga oss en samlet omsetningsvekst på 16% for disse butikkene. Nå jobber vi med å bygge to store nye Obs Bygg i Stjørdal og på Leangen i Trondheim, sier Skei.

Robust økonomi

Samvirkelaget med hovedkontor på Lade i Trondheim har en egenkapital på 3,5 milliarder kroner, som ble styrket med 154 millioner kroner i 2018.

–Etter flere gode år med høy avkastning på finanskapitalen ble 2018 et svakere år, i tråd med den negative utviklingen i finansmarkedene. Vi leverte imidlertid på høyde med de indeksene vi måler oss mot, sier Skei.

-Vi er godt rigget for videre vekst, med finansielle muskler og robusthet til både å være konkurransedyktige og gi våre medlemmer nye butikker i årene som kommer, sier Torbjørn Skei.

Sterk medlemsvekst

Når det blir omsetningsrekord, øker kjøpeutbyttet til medlemmene. Medeierne i Coop Midt-Norge fikk utbetalt 189 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2018, en økning på 21 millioner kroner sammenlignet med 2017. Coop Midt-Norge økte medlemstallet fra 186.000 til 201.000 medlemmer i 2018.

-Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 201.000 medlemmer her i Trøndelag. Og alle kan bli med. Det er derfor ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte, sier Skei.

COOP Tydal er ett av samvirkelagene som ble en del av Coop Midt-Norge i 2018. Foto: Andreas Reitan

 

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Kontroll på brannen i Selbu

Kontroll på brannen i Selbu

Nødetatene har kontroll på brannen i Selbu.

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Årsaken er Fylkesmannens oppheving av kommunestyrets vedtak i saken om Gauldalsløypa.

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Se video av behandlinga her.

Motiver fra Røros pryder Harald Sohlberg-frimerker

Motiver fra Røros pryder Harald Sohlberg-frimerker

Posten gir ut to frimerker for å markere at det er 150 år siden kunstneren ble født.

Selbuungdommene utfordrer lokalpolitikerne

Selbuungdommene utfordrer lokalpolitikerne

Selbu Ungdomsråd ønsker å utfordre lokalpoltikerne foran lokalvalget.

Pilegrimshotellet

Pilegrimshotellet

Selbusjøen Hotell og Gjestegård er blitt godkjent som pilegrimshotell.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Avskyelig behandling av mennesker

Avskyelig behandling av mennesker

Styret til Røros-AUF mener måten Abbasi-familien har blitt behandlet på er en inhuman og avskyelig.

Vellykket debut på hjemmebane

Vellykket debut på hjemmebane

Morten Asklund fra Soknedal sto lørdag på startstreken i RX2-klassen under helgas VM-runde i rallycross på Lånkebanen, og det gikk bedre enn forventet. Både sjåfør og teamsjef var godt fornøyde da de møtte oss lørdag ettermiddag.

Matdager i Stjørdal!

Matdager i Stjørdal!

Årets mest velsmakende dager i Stjørdal

Inspirert av Senna

Inspirert av Senna

Den brasilianske formel 1-legenden Ayrton Senna har inspirert Frank Dyrendal fra Trondheim helt siden han var liten gutt, noe som kommer tydelig frem om man studerer bilen han og sønnen Ole Ayrton kommer kjørende med.

Floka

Floka

Historieopplysning, fotball og litt Donald i ukas program.

Førprat med Thor og Gunnar

Førprat med Thor og Gunnar

Speakerne forventer god stemning og jevn konkurranse i rallycross-VM

Vi har tatt tempen på stemningen og forventningene sammen med VM-veteranene før det braker løs med VM-runden på Lånkebanen i helgen.

Siste med #NyheterVis flere

Kontroll på brannen i Selbu

Kontroll på brannen i Selbu

Nødetatene har kontroll på brannen i Selbu.

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Årsaken er Fylkesmannens oppheving av kommunestyrets vedtak i saken om Gauldalsløypa.

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Se video av behandlinga her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...