Nea Radio

Coop Midt-Norge vokser videre med to nye fusjoner

Coop Marked Tydal ble for kort tid siden innlemmet i Coop Midt-Norge som nå vokser ytterligere. Foto: Andreas Reitan

Nå er det endelig avgjort at Coop Midt-Norge gjennomfører to nye fusjoner med Coop Helgeland og Coop Kolvereid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag 22. august vedtok årsmøtet i Coop Midt-Norge å fusjonere med både Coop Helgeland og Coop Kolvereid. Tilsvarende vedtak ble gjort av årsmøtene i de to andre samvirkelagene onsdag 21. august.

Fusjonen med Coop Kolvereid trer i kraft allerede 1. oktober i år, mens Coop Helgeland blir en del av Coop Midt-Norge fra mars 2020.

- Formålet med fusjonen er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Med dette har Coop Midt-Norge fusjonert med 10 andre samvirkelag siden 2016. Tidligere har Coop Frosta, Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik valgt å fusjonere med Coop Midt-Norge.

-Dette er en god dag, for med dette vedtaket styrkes Coop på Helgeland. Vi forbedrer konkurransekraften, øker kjøpeutbyttet til medlemmene og ivaretar de ansattes interesser, sier styreleder Toril Valla i Coop Helgeland.

- Gjennom fusjonen blir Coop enda sterkere, og det i en region der vi allerede har svært høy markedsandel. Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og vi mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet, sier Odd-Steinar Olsen, styreleder i Coop Kolvereid.

Med de to siste fusjonene vil Coop Midt-Norge ha 147 butikker i 31 kommuner. Forventet omsetning for Coop Midt-Norge etter de to siste fusjonene vil være på ca. 8 milliarder kroner. Coop Helgeland hadde i fjor en omsetning på 1 milliard kroner, mens Coop Kolvereid omsatte for 105 millioner kroner.

Samvirkelaget med hovedkontor på Lade i Trondheim eies av ca. 230.000 medlemmer.

Det fusjonerte selskapet vil ha ca. 2600 ansatte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...