Nea Radio

Tidenes resultat for et norsk samvirkelag

Coop Midt-Norge slår alle rekorder

Rekord: Coop Midt-Norge med rekordomsetning. På bildet: Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge. Foto: Coop Midt-Norge

Aldri før har et norsk samvirkelag hatt et bedre årsresultat enn Coop Midt-Norge i 2019. Hele 360,5 millioner kroner i resultat før skatt er det beste noensinne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

-Vi er meget godt fornøyde med det rekordsterke årsresultatet. Vi har god drift, samtidig som at vi i fjor fikk et år med høy avkastning på finanskapitalen, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

-I tillegg til at vi har et årsresultat før skatt på 360,5 millioner kroner, har vi også utbetalt et rekordstort kjøpeutbytte på 199 millioner kroner til medlemmene våre, sier Skei.

Vokser videre

Coop Midt-Norge sin omsetning ble 6,5 milliarder kroner i 2019, en økning på 5,4% eller 330 millioner kroner fra 2018.

– Vi opplever at stadig flere samvirkelag ser fordelene det gir både for medlemmer, ansatte, butikkene og lokalsamfunnet å være del av en større og mer slagkraftig enhet. I 2019 kom Coop Frosta og Coop Kolvereid inn i vårt samvirkelag, og fra 1. mars 2020 fusjonerte vi med Coop Helgeland. Med dette har vi 143 butikker i 27 kommuner, fra Rana i nord til Røros i sør, sier Skei.

Fokus på nye butikker

Trøndelag er det fylket i landet der Coop har høyest markedsandel innenfor dagligvare med 46,5%, og Nordland følger tett bak med 44,7%. Til tross for dette er fokuset på etablering av nye butikker.

– Selv om vi har en sterk markedsposisjon, er det fortsatt rom for vekst. Dette gjelder både innenfor dagligvarer og byggevarehus. Vi har planer om åpne en rekke nye dagligvarebutikker, de aller fleste innenfor Extra-konseptet. Extra ble vekstvinneren i dagligvarebransjen i fjor, og vi ser at kundene gjerne vil ha denne kombinasjonen av lave priser og stort utvalg, sier Torbjørn Skei.

- Innenfor byggevarer til privatmarkedet er Obs Bygg vekstvinneren. Vi åpner en ny Obs Bygg på 6000 kvadratmeter i Stjørdal 12. mars, og til neste år på Leangen i Trondheim, sier Skei.

Finansielle muskler

Samvirkelaget med hovedkontor på Lade i Trondheim har en egenkapital på 3,8 milliarder kroner, som ble styrket med 303 millioner kroner i 2019.

-Vi har finansielle muskler til å vokse videre, være aktive i priskonkurransen og gi våre medlemmer nye butikker i årene som kommer, sier Torbjørn Skei.

Betalte ut 199 millioner til medlemmene

Når det blir omsetningsrekord, øker kjøpeutbyttet til medlemmene. Medeierne i Coop Midt-Norge fikk utbetalt 199 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2019, en økning på 10 millioner kroner sammenlignet med 2018. Etter at Coop Helgeland kom inn fra mars 2020, teller samvirkelaget 240.046 medlemmer og eiere.

-Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 240.000 medlemmer her i Midt-Norge. Og alle kan bli med. Det er derfor ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte, sier Skei.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...