Nea Radio

BILDEGALLERI: Carbage Run har kommet til Trøndelag

Foto: Per Magne Moan

500 meget spesielle biler med mye lys, lyd og andre iøynefallende detaljer, er for tiden i Trøndelag. Men hva gjør de her?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2019 kl 13:01

Mange har sett dem og ikke minst hørt dem de siste dagene. hundrevis av, gjerne tilårskomne biler av ymse kvalitet, med blinkende lys, ulende sirener og massevis av trivelige passasjerer. De er deltagere på Carbage Run - The ultimate Car Trip.

Dette er i følge deltagerne den ultimate 5-dagers roadtrippen gjennom Europa i gamle og utspjåkede biler.

5 dagerstur

Utfordringen består i å reise flere tusen kilometer gennom Europa og i løpet av 5 dager få ditt gamle vrak av en bil over mållinjen.

Carbage Run handler ikke om fart eller tid, men går ut på å være kreativ, ha det artig og få fine opplevelser.

Selv om det ikke er avgjørende, hvem som kommer først over mållinjen, har man hver dag en utfordring til deltagerne i form af oppgaver.

Om man løser disse så får man poeng og den siste dagen har teamet med flest poeng vunnet Carbage Run.

Flere europeiske land er med på turen, men de aller fleste deltagerne er fra opprinnelseslandet, Nederland. Carbage Run er så populært i Nederland at de har både sommer og vinterutgaver - i tillegg til en mopedversjon!

Årets tur er lagt til Skandinavia og alle de 500 bilene, som alle har minst to passasjerer, har nå kommet til de sørlige delene av Trøndelag. Onsdag formiddag hadde mange kommet til Ålen.

Førstereisgutt

Nea Radio traff på en av deltagerne på turen, Tristan fra Utrecht i Nederland. Han sier at turen er kun for moro og at det er ulike mål man må oppsøke i løpet av reisen, som denne gangen er lagt til Skandinavia.

Bilene er veldig spesielle og mange bruker lang tid på å forberede disse til turene sier Tristan, som er med på sitt første Carbage Run.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...