Nea Radio

Fargerikt opptog gjennom Gauldalen:

Carbage Run er tilbake

Foto: Per Magne Moan

Vinterutgaven av billøpet passerte Ålen og Røros torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2020 kl 15:20

Sist sommer kjørte hundrevis av merkelige biler gjennom Trøndelag. Bilene var gamle, bulkete, hadde merkelige lys og sirener. Det var Carbage Run - The ultimate Car Trip 201 , som var på tur.

Foto: Per Magne Moan

Nå er de her igjen.

Torsdag passerte hundrevis av biler med utenlandske skilter og minst like merkelige som i fjor sommer, gjennom Ålen på vei til Røros og videre til Lillehammer.

Denne gangen er det The Winter Edition 2020-utgaven av billøpet som er på tur, og i forhold til sommerutgaven, byr snø og isdekte veier på en god del utfordringer for deltagerne.

Nea Radio fikk en prat med Bridget fra Nederland. Hun er med på løpet for andre gang, mens kjæresten, som kommer fra Belgia, deltar for fjerde gang.

Noen av bilene hadde også politiske budskap. Foto: Per Magne Moan

Sammen med en kamerat har de kjøpt en Audi 80 som de mener passer utmerket til turen. Bilen skal ikke koste mer enn 500 Euro og de har som mange av de andre deltagerne stylet denne med lys og ymse gjenstander. Blant annet er taket fylt opp av bamser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

– Vi gjør dette fordi det er en fin måte å bli kjent med Europa på. Hadde det ikke vært for billøpet, så hadde vi nok ikke besøkt Norge på denne tiden av året, sier Bridget som sammen med sine reisevenner hadde pitstop ved Coop i Ålen. De hadde da kjørt fra Trondheim tidligere på dagen og bestemte seg for å legge på kjettinger på alle fire hjulene før de fortsatte opp Hollbakkene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Per Magne Moan

Brigitte sier at alle deltagerne må ha vinterdekk på bilene sine, men ikke alle har med kjetting. Derfor fikk Nea Radio en del meldinger torsdag, om merkelige biler som ikke kom opp - blant annet Nesvoldbakken.

Hør intervju med Bridget her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden


Utfordringen består i å reise flere tusen kilometer gennom Europa og i løpet av 5 dager få ditt gamle vrak av en bil over mållinjen.

Carbage Run handler ikke om fart eller tid, men går ut på å være kreativ, ha det artig og få fine opplevelser.

Selv om det ikke er avgjørende, hvem som kommer først over mållinjen, har man hver dag en utfordring til deltagerne i form av oppgaver.

Om man løser disse så får man poeng og den siste dagen har teamet med flest poeng vunnet Carbage Run.

Flere europeiske land er med på turen, men de aller fleste deltagerne er fra opprinnelseslandet, Nederland. Carbage Run er så populært i Nederland at de har både sommer og vinterutgaver - i tillegg til en mopedversjon!

Over 400 deltagere er med på vinterutgaven denne gangen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...