Nea Radio

Norbit:

Bygger nye fabrikklokaler på Røros

SNART INNFLYTNINGSKLART: Konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet (til venstre) og site manager Dag Vinge, foran de nye fabrikklokalene på Øverhagaen. Foto: Per Magne Moan

Elektronikkprodusenten bruker 50 millioner på nye lokaler på Øverhagaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2020 kl 11:28

Høyteknologiprodusenten Norbit er i ferd med å utvide fabrikklokalene på Røros. Bedriften har i dag rundt 60 ansatte på Røros og med
2000 kvm nybygg, fordelt på to plan, så dobles nå nesten fabrikkarealet på Øverhagaen.

Konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet sier investeringen først og fremst vil sikre arbeidsplasser.

– På kort sikt så er det vel slik at med bedret effektivitet, så trygger vi de arbeidsplassene som er. Det er klart det kan bli noe vekst, men det primære er å få til enda mer og effektiv utnyttelse av det som er her.

Bygge i verdensarven

Markedssituasjonen har gjort at Norbit, i tillegg til de gamle fabrikklokalene, i nesten to år har måttet leie lokaler på Røros. Men i månedsskiftet september-oktober skal de nye lokalene innvies.

Site manager Dag Vinge innrømmer at det har vært en hektisk tid med bygging av nyfabrikken, samtidig som produksjonen har gått for fullt i de gamle.

– Folk er veldig fleksible og har stått på og jobbet, både i helgene og natt og kveld så vi får det til, sier han.

Det å bygge en stor fabrikk, så og si midt i Verdensarven Røros, byr også på en del utfordringer. Men Vinge sier at også dette er en prosess som har gått svært bra.

– Det har bydd på utfordringer,men vi vil berømme Røros kommune og antikvariske myndigheter for et meget godt samarbeid. De har stilt tydelige krav til utforming, materialvalg og farger, som vi har etterfulgt, så nybygget er tilpasset omgivelsene på alle måter.

Det betyr blant annet at bygget, som ligger et knapt steinkast fra slagghaugene i Røros sentrum, er kledt i mørke trepaneler og har små vinduer tilpasset de krav myndighetene har satt.

Skryter av arbeidsstokken

Per Jørgen Weisethaunet sier det er arbeidsstokken som er årsaken til satsinga på Røros.

– Det at satsingen fortsetter på Røros er det de ansatte som er årsaken til. Det er veldig flinke folk, sier han og innrømmer at det finnes plasser det er enklere å bygge et industribygg.

– Men det er her de flinke ansatte er og da må det være her vi bygger sier konsernsjefen.

Han sier også at byggingen av nye lokaler på Røros, ikke får konsekvenser for fabrikken og ansatte i Selbu.

– Vi fokuserer på forskjellige produksjonsprosesser og kompetanse. På Røros er vi spesialister på robotisert høyvolumproduksjon, mens det i Selbu er spisskompetanse på mellomstore volumer av mer komplekse tekniske produkter, så det dyrkes på litt forskjellige kulturer. Det er godt egnet for videre vekst begge steder, sier han.

Nytt bygg og nye maskiner

I tillegg til nye lokaler så har Norbit også investert nærmere 30 millioner i ny maskinpark de siste årene.

Virksomheten ble etablert i 1995 på Stjørdal og har i dag fabrikker i Selbu og Røros. Hovedkontoret er i Trondheim, der også produktutviklingen foregår og styres fra.

Hør intervju med site manager Dag Vinge og konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...