Nea Radio

Selbu:

Har bygget miljøstoler i sommer

Miljøstolbygger Morten Kulseth Foto: Ola Bjerken

Morten Kulseth har ordnet med sin egen sommerjobb, hvor han har bygget miljøstoler for å finansiere motorcross sporten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2020 kl 12:11

- Jeg var på hytta hos tante da jeg fikk se en slik type stol, da bestemte jeg meg for å prøve å bygge en selv, sier Morten Kulseth som innrømmer at det har blitt noe prøving og feiling før det endelige produktet ble ferdig.

God respons

At miljøstolen skulle bli så ettertraktet, kom som en overraskelse på den unge stolbyggeren Morten Kulset.

- Jeg bygde en stol å la den ut på gruppen småjobber på Facebook, så kom det bare flere å flere forespørsler, forteller Morten Kulseth

Hvem er det som kjøper miljøstolen

- Det er mest folk fra Selbu, men har også solgt stoler til Stjørdal og Trondheim.

Det ble kjøpt inn materialer til ca. tjue stoler, men de ble fort bortbestilt, så de venter på mer materialer for å produsere flere.

Hvorfor kaller du de for miljøstoler?

- Det er fordi de ikke skader miljøet på noe vis og tåler å stå ute.

Møbelserie

Etter at stolen har nådd ut på markedet, så begynner folk å etterspør om det finnes et bord for å ha ved siden av. Noen har til og med etterspurt armlene hvor man kan sette i fra seg drikken, så stolbyggeren utelukker ikke en tur tilbake til tegnebordet for videreutvikling og at produksjonen kan bli utvidet til neste år.

Dette er stolene som er igjen, de er solgt og venter bare på å bli hentet. Utsendte reporter fikk prøvesitte en stol og kan skrive under på dens gode komfort. Foto: Ola Bjerken

Finansierer motorsporten

Morten Kulseth er en ivrig motorcrosskjører og skal bruke inntekt fra miljøstolene til å finansiere motorsporten.

- Jeg har kjørt motorcross i to år og trives veldig godt, sier Morten Kulseth som legger til at motorcross miljøet i Selbu og Tydal er veldig fint, skulle du være uheldig å få problemer med crossykkelen så kommer det alltid folk som vil hjelpe deg.

Til helgen er det løp ved Haltdalen Motorsportsenter og Morten Kulseth står selvfølgelig på startstreken.

Morten Kulseth er en ivrig motorcrosskjører, i helgen går turen til Haltdalen hvor det er løp. Foto: Ola Bjerken

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...