Nea Radio

Bare detaljreguleringen gjenstår:

Bygger kolonihage i Malvik

Idyll: Slik blir hyttene liggende i kolonihagen "På landet" i Malvik. Foto: Illustrasjon: Martin Hansen

Etter fem år med planlegging er det ikke lenge før Ketil Herjuaune kan ta det første spadetaket i det som skal bli Malviks nye kolonihage.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2020 kl 09:20

"På landet" er navnet på hjertebarnet til Ketil Herjuaune. I fem år har han nemlig jobbet for å realisere planene om å få bygge kolonihage på en parsell like ved gården hans i Malvik.

– Visuelt så har jeg vært i kolonihagen i mange år allerede, så det er skikkelig godt at vi nå straks kan gå i gang med byggingen.

Kolonihagene har utspring i et sosialt prosjekt som skulle gi folk i små leiligheter mulighet til å dyrke sin egen mat og ha glede av å stelle i hager.

– Jeg tror at om folk i dag skal bruke kolonihagen, så må alle fasiliteter være på plass. Ketil lover både innlagt vann, fibernett og brøyting om vinteren.

Han vedgår at prosjektet "På landet" skiller seg fra de mer tradisjonelle kolonihagene.

– Hytta er veldig fin og jeg merker godt at dette er noe folk vi ha. Særlig nå når situasjonen med korona er som den er, så er det en voldsom etterspørsel etter mer lokale fritidseiendommer, slår han fast.

Saken fortsetter under bildet:

Ønskedrøm: Mange drømmer om kolonihage. Det er kanskje ikke så rart. Foto: Illustrasjon: Martin Hansen

Savner hagen

Det å skaffe seg en kolonihage blir stadig mer populært.

– Jeg tror det handler om at mange godt voksne mennesker selger eneboligene sine og flytter i leilighet. Etter en stund så begynner de å savne å pusle i hagen og da kan det fort friste med en kolonihage.

Familiegård

Parsellen er på 13 mål og ligger to kilometer fra Jonsvatnet, like ved gården Herjuaune der Ketil bor.

– Det var oldefaren min som kjøpte gården, som da var en gammel husmannsplass, i 1910 og siden har den vært i familien. Han forteller at faren fant grus på eiendommen og dermed ble det en levevei for familien i mange år.

– Men nå har vi hentet inn fersk og flott matjord og slik at det bare er å gå i gang å dyrke så snart alt er klart, forsikrer han.

Selv har han planer om å være vaktmester.

– Jeg har fartet og reist mye i livet. Nå ser jeg fram til å roe ned og å pusle rundt "På landet" som på gammeldagene, smiler Ketil Herjuaune.

Hør intervjuet med Ketil Herjuaune i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...