Nea Radio

Covid-19:

Bussen med 33 smittede personer stoppet på Røros

Foto: Per Magne Moan

Røros kommune skriver i en pressemelding onsdag kveld at de i dag har fått bekreftet at bussen med 33 personer som har fått påvist covid-19 stoppet på Røros den 18. september. – Vi har i dag jobbet med smittesporing på stedene de har vært, opplyser kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2020 kl 21:22

Så langt har 33 av de 37 passasjerene som var med på bussturen testet positivt på covid-19.

– Eneste måten vi kunne unngått dette, er å ikke reise, sier arrangøren til NRK.

– En person bosatt på Røros er testet og satt i karantene etter å ha vært i nærkontakt, melder Røros kommune.

Busspassasjerene besøkte også Trygstad mens de var på Røros, og alle som jobbet der da vil bli testet i morgen.

– Vi anbefaler alle som har vært på Trygstad på fredag om å være ekstra oppmerksom på og teste seg ved symptomer, melder kommunen.

Trygstad skal ha tatt alle forholdsregler og har gode smittevernrutiner.

– Følg smittevernrådene

Røros kommune avslutter pressemeldingen med at dette er en kraftig påminnelse om hvor viktig det er at vi alle følger smittevernreglene.

– Da beskytter du deg selv og andre for smitte. Vi oppfordrer alle som får symptomer til å teste seg. Dette gjelder også ved milde symptomer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...