Nea Radio

Bursdagsbarnet Braut

Pensjonist: Oksen Braut feiret 15-års dagen sin under Agrisjå. Nå blir kjøttberget, som er far til 300 000 barn pensjonist, og det betyr at turen snart går til slakthuset. Her er han i all sin prakt, sammen med styreleder i Geno, Jan Ole Melby. Foto: Anne Gundersen

Oksen Braut er far til over 300 000 barn. Torsdag fylte avlsdyret 15 år og det ble behørig markert under Agrisjå fredag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Oksen Braut er et strålende skue i all sin virile prakt, men nå går et liv i lyst og glede mot slutten. Torsdag fylte nemlig avlsoksen, som er opphav til over 300 000 avkom, 15 år og det betyr at turen til slakteriet er uungåelig.

– Han har sønner og sønnesønner som nå er enda bedre avlsdyr, sier Harald Kleiva i Geno, som sang både bursdagssang og triste avskjedssanger for bursdagsbarnet som egenhendig har sprutet hele 20 millioner kroner inn i Genos økonomi.

Saken fortsetter under lydklippet

Harald Kleiva og Jan Ole Melby om avlsoksen Braut.

Fantom

Styreleder i Geno, Jan Ole Melby, forklarer at magien skjer ved at Braut rir på ei fantomku og etterlater seg gullet i en falsk skjede.

– Vi fryser det ned og da er det holdbart slik at vi kan sende det til kunder i hele verden.

– Det er trist at han nå nærmer seg de evige beitemarker, men vi kan vel trygt si at Braut har levd et liv de fleste mannfolk ville misunnet ham, mener Harald Kleiva.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...