Nea Radio

Burgerbonanza i Haltdalen

BURGERKØ: Sultne Natosoldater Foto: Per Magne Moan

Populært da bygdefolket satte opp burgersjappe like utenfor militærforlegningene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2018 kl 19:43

Da bygdefolket i Haltdalen fikk nyss i at soldatene som er stasjonert i bygda under den store Nato-øvelsen, muligens var litt trøtt og lei av feltrasjoner, gikk det ikke lang tid før ei burgersjappe var på plass - ikke langt fra den norske og den tyske leiren.

Artikkelen fortsetter under bildet

Burgerbua i Haltdalen er blitt et populært sted. Foto: Per Magne Moan

Fristende

Lukta av nystekte hamburgere fra Røroskjøtt bar godt med vinden og det gikk ikke lang tid før de første grønnkledde kundene var linet opp foran bua.

Artikkelen fortsetter under bildet

Soldater i burgerkø Foto: Per Magne Moan

Anna Oftedal er en av de som står bak det forholdsvis tidsbegrensede serveringsetablissementet og hun sier det er foreldre og elever i sjuende trinn som står for salget.

– Foreninga Bygdaliv har tidligere sagt at de kunne sette opp bod og ordne det til om noen ville stå for salget, sier hun og legger til at tilbakemeldingene fra sultne soldater er udelt positive.

På menyen står så langt hamburgere, vafler og sjokoladekake. Oftedal sier dette kan bli utvidet med andre ting etter hvert.

Internasjonalt klientell

Så langt har både norske, tyske og amerikanske soldater lagt igjen deler av soldatgasjen i bua, til fordel for velsmakende burgere og vafler.

Anna Oftedal sier at også andre, både soldater og sivile, er velkommen innom dersom fristelsene blir for store.

Artikkelen fortsetter under bildet

Burger stekes på takke Foto: Per Magne Moan

Ensformige stridsrasjoner

Tre av soldatene som har benyttet seg av anledningen til å øke kaloriinntaket med burgere fra Røroskjøtt, er Benedikte, Julie og Anne May. De er stasjonert i leiren ved Haltdalen Samfunnshus, og sier at stridsrasjoner kan bli litt vel ensformig i lengden. Derfor er opplegget med steking av burgere et kjærkomment tilbud. Alle tre lover å besøke burgersjappa flere ganger under øvelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Benedikte, Julie og Anne May synes det smaker fortreffelig med burger og vafler. Foto: Per Magne Moan

Til midnatt

Egentlig skulle salget avsluttes i 18-tida lørdag kveld, men Oftedal sier at salget vil pågå så lenge varebeholdningen rekker. Hun ser for seg midnatt før lysene slukkes. Da Nea Radio besøkte stedet lørdag ettermiddag var det sendt ut folk for å hente mere råvarer og det var rekvirert nok ei takke, slik at stekinga kunne gå enda fortere.

– Vi er mange rundt omkring som hjelper til med å skjære opp tomat og salat, så da går det nok bra sier hun.

Hør intervju med Anna Oftedal og noen av kundene her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...