Nea Radio

PIL OG BUE FOR VIDEREKOMNE:

Bueskyting er et viktig element i familien Herud-Amundsen

Linda Herud og Lars Erik Amundsen. Foto: Per Magne Moan

Knapt to år etter at hun forsøkte seg på bueskyting for første gang så er Linda tatt ut på landslaget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2018 kl 17:04

Linda Herud og Lars Erik Amundsen er begge ivrige bueskyttere og medlemmer i den lokale bueskyttergruppa i idrettslaget H.E.G i Røros.

Det startet i Galåen

Det er ikke mer enn knappe to år siden samboerparet fulgte Lindas to sønner på bueskytetrening i Galåen samfunnshus.

De to første treningene satt de og så på, men så tenkte de at de ville prøve seg med bua selv. Dette gikk så bra at Linda tidligere i sommer fikk beskjed om at hun var tatt ut på landslaget, og til høsten skal hun skyte med de norske fargene på skjorta under EM i Gøteborg.

– Det er vel det siste halvåret det virkelig har tatt av sier Linda som skal konkurrere i klassen kvinner instinkt under EM. Dette betyr at man skyter på instinkt, uten sikte.

Naturtalent

Lars Erik skryter av samboeren, som han mener er et naturtalent innenfor bueskyting.

– Hele miljøet sier at hun er et eksempel til etterfølgelse når det gjelder teknikk og det er vel et spørsmål om tid før det kommer en stilstudie av frøken Herud, sier han.

Hør sommerpraten med bueskytterparet fra Røros her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...