Nea Radio

Røros:

Budsjettet i boks

Må ta et solid jafs av disposisjonsfondet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 23:46

Etter en drøyt fire timer lang debatt torsdag kveld, klarte kommunestyret i Røros å lande neste års budsjett. Men harde prioriteringer og bruk av disposisjonsfond måtte til.

Ordfører Isak Veierud Busch er likevel fornøyd med møtet og vedtaket, selv om det satt lang inne ikke kunne innføre søskenmoderasjon i SFO og barnehage allerede fra januar.

Men ordføreren lover at dette skal man gjennomføre i løpet av valgperioden.

Mest fornøyd er han over økte rammer til skolesektoren og hjemmebaserte tjenester.

– Vi bruker penger på velferd, folk og tjenester og det er viktig for oss, sier han og innrømmer at disposisjonsfondet kommer godt med.

– Hadde vi ikke hatt penger på bok nå så hadde vi hatt et stort problem med å få budsjettet i havn. Det er tøft å jobbe med budsjett, både for administrasjonen og politikere, men nå har vi klart å lande et budsjett som jeg tror de fleste er sånn halvfornøyde med. Det er trangt å være kommune i Norge og vi vil veldig mye på vegne av innbyggerne våre og det gjør det ekstra krevende, sier ordføreren til Nea Radio etter møtet.

Hør Veierud Buschs kommentar til kveldens budsjettdebatt her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...