Nea Radio

12-5 i Tydal

Budsjett og økonomiplan er vedtatt - uten eiendomsskatt

Tydal kommunestyre var samlet i Tydal Kulturhus for årets siste møte. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Etter en debatt mellom de to partiene om eiendomsskatt og økonomi ble til slutt budsjettet vedtatt med SP sine 12 stemmer stort sett i mot AP sine 5 stemmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2020 kl 14:37

Det var invitasjoner til dugnad for å enes om et enstemmig budsjett fra begge de to tradisjonellt sett like partiene AP og SP. I Tydal er det derimot store uenigheter om budsjett og økonomiplan og invitasjonene ble med invitasjoner.

Det ble "som vanlig" et resultat hvor Senterpartiets 12 stemmer vedtok budsjettet mot Arbeiderpartiets 5 stemmer.

Arbeiderpartiet vil bruke eiendomsskatt for å både berge og ikke minst styrke økonomien , mens Senterpartiet først og fremst er "garantisten" mot eiendomsskatt, selv om de og innførte det i ett år - i 2017.

- Vi mener at budsjettet er i balanse og gir rom for utvikling av Tydal uten eiendomsskatt, sier Jens Arne Kvello (SP).

- Budsjettbalansen er ikke under kontroll, sier Gunbjørn Berggård i Tydal Arbeiderparti som gjerne hadde sett at Tydal hadde innført eiendomsskatt for å kunne ha ekstra penger å bruke på å utvikle bygda.

- Tydal sin viktigste oppgave nå er å øke folketallet. Da kreves særskilte tiltak, og vårt forslag er da at alle betaler en liten "skjerv" på 100 kroner hver, sier Emilie Græsli i Tydal Arbeiderparti.

- Dette skal vi få til uten eiendomsskatt, repliserer ordføreren.

Hør mer i Nea Radio eller i lydspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...