ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Redningsaksjonen ved Bringen:

Brukte app som har funnet 2500 personer

Foto: Stian Elverum

I redningsaksjonen ved Bringen i går kveld ble appen RescueMe brukt av letemannskapene. Hittil har appen vært med på å finne 2500 mennesker som har vært savnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 15:18

ANNONSE
Annonse

- Både politiet, Hovedredningssentral og Røde Kors har fått bruke denne appen gratis siden 2014. Foreløpig er det cirka 2500 personer som er lokalisert med appen, sier mannen bak appen Sven-Ove Bjerkan til Nea Radio.

I går kveld ble det sendt ut en tekstmelding til turfølget som var savnet ved Bringen, med en link de kunne trykke på. Det var denne meldingen som gjorde at helikopteret klokka 19.10 klarte å lokalisere de fem.

- Det er politiet og HRS som har pålogging til dette systemet og når de får inn en savnetmelding så prøver de stort sett å sende en slik melding hvis de har telefonnummeret til den savnede. Og da vil jo meldingen på et eller annet tidspunkt bli levert hvis den savnede har dekning og strøm på telefonen. Da er det HRS og politiet som får posisjonen på den savnede opp på sine skjermer. De gir beskjed i det her tilfellet da til et helikopter som allerede var i lufta, sier Bjerkan.

Alle de fem i turfølget, tre voksne og to barn, ble funnet i god behold.

Nøkkelord

ANNONSE