Nea Radio

Korona:

- Bruk digital løsninger

Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Svært mange ønsker nå kontakt med Nav. - Bruk digital løsninger, er anbefalingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 23:22

Nav i Trøndelag ber permitterte og andre berørte av koronapandemien om å benytte seg av etatens digitale tjenester når de skal søke om ytelser.

– Vi vil hjelpe alle som trenger det, men for å unngå smittespredning må publikum i størst mulig grad benytte seg av våre digitale tjenester, sier Bente Wold Wigum, direktør i Nav Trøndelag.

Redusert tilgjengelighet på Nav-kontorene

I tråd med Helsedirektoratets anbefalinger har alle Nav-kontor i Trøndelag iverksatt tiltak for å begrense smittefaren både for besøkende og ansatte. Blant annet er det innført hjemmekontor for mange ansatte. Planlagte møter gjennomføres via telefon eller videoløsninger. Det er også etablert ordninger med vakttelefon i stedet for drop in-besøk.

De fleste som nå blir permittert, sykmeldt, eller av andre grunner har behov for å komme i kontakt med NAV, skal kunne finne svar på sine spørsmål på nav.no. De kan også registrere seg som arbeidssøkere, og søke dagpenger digitalt.

– På nav.no har vi en samleside med all informasjon som gjelder korona og jobb. Siden blir oppdatert fortløpende ut fra publikums behov, og ut fra endringer i tjenestene våre og regelverk. Har du behov for dialog med oss utover dette, kan du logge deg inn på Ditt NAV, sende beskjeder derfra og få svar, sier Wigum.

Permittert? Registrer deg som arbeidssøker!

Flere bedrifter i Trøndelag har varslet permitteringer som en følge av koronaviruset. Det forventes at omfanget vil øke i ukene framover.

– Svært mange bedrifter har vært i kontakt med oss, og vi vet det vil komme mange permitteringsvarsler grunnet korona. Permitteringene ser ut til å ramme bredt, både innen ulike næringer og geografisk i Trøndelag. Men vi kan ikke kommentere tall før vi får en oversikt fra statistikkavdelingen i Arbeids- og velferdsdirektoratet. Det kommer på onsdag, sier Wigum.

– For at Nav skal kunne gi best mulig tjenester til bedrifter og ansatte, er det viktig at vi har et godt overblikk over hva som skjer. Derfor vil jeg gjerne minne om at det skal sendes inn skjema om permitteringer som planlegges eller iverksettes, sier Wigum.

For de som er eller blir permittert, eller står uten oppdrag, gjelder det å raskt registrere seg på nav.no som arbeidssøker.

– De som melder seg ledig må registrere CV. Det er svært viktig at kompetansen er registrert slik at vi kan hjelpe til med å skaffe de jobb, eller at de kan matches mot arbeidsgivere som har behov for deres arbeidskraft.
At man er registrert som arbeidssøker, er en forutsetning for å kunne søke dagpenger.

Utbetalinger som normalt

Wigum understreker at situasjonen ikke påvirker utbetalinger av stønader og ytelser fra NAV.

– Vi omdisponerer mannskap internt til kritiske områder slik at vi håndterer de økte henvendelsene og søknadene som kommer. Det er viktig å forsikre alle om at de som mottar penger fra Nav vil få dem utbetalt som normalt, uavhengig av tiltak som iverksettes i forbindelse med den situasjonen vi er i nå, sier hun.

Lokal beredskap for akutte krisesituasjoner

Dersom du har akutt behov for hjelp fra Nav, eller ikke klarer å bruke de digitale tjenestene våre, kan du nå ditt lokale Nav-kontor per telefon. Kontaktinformasjon finner du ved å gå inn på nav.no, og deretter skrive inn navnet på ditt lokale Nav-kontor i søkefeltet. Du kan også bruke Google.

www.nav.no/ DittNAV/Min side

  • Nødhjelp og sosiale tjenester

40491950

  • Andre henvendelser – 40104807

Telefonen er åpen kl. 10.00 – 14.00. Ventetid må påregnes.

Arbeidsgivere anmodes om å benytte seg av Arbeidsgivertelefonen: 55 55 33 36 (0800 –1530)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...