ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tydal:

Brøytebilsjåførene på 705 blir hetset

MYE SNØ: Slik så det ut på fylkesveg 705, Stuggudalseveien, 9. mars 2022 Foto: Trøndelag fylkeskommune

Interne telefonnumre deles på sosiale medier og sjåførene opplever det som ubehagelig å gå på butikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Gjennom hele vinteren har brøytebilsjøfører som brøyter fylkesveger i Stuggudalen i Tydal blitt hetset. Årsak: Trafikantene mener brøytingen er for dårlig.

- Dette er totalt uholdbart, sier byggeleder i Trøndelag fylkeskommune, Morten Aune.

Hver vinter kommer det store mengder snø på fylkesveg 705 i Stuggudalen som ligger mellom Tydal og Røros. Årets vinter har ikke vært noe unntak, og de store snømengdene har skapt utfordringer for de som brøyter vegene.

FOTO: Eskil Buseth Folstad/Fjell-Ljom

Stenges av sikkerhetsårsaker

De store snømengdene har ført til store brøytekanter. Når vinden så får tak i denne snøen, føyker det ut på vegen. Dette har blant annet ført til dårlig sikt, noe som igjen har gjort det nødvendig å stenge vegen. Når vegen over fjellet stenges er det for å ta vare på trafikantenes sikkerhet, og slike stenginger har det vært flere av denne vinteren.

Disse stengingen har ikke blitt overholdt av alle trafikantene. En gang i vinter ble den låste bommen på Langsvola brutt opp. En bilist kjørte deretter inn i det stengte området som førte til at bilen kjørte seg fast. Dette endte med at entreprenør måtte komme med traktor for å redde den fastkjørte bilen og personene ned fra fjellet. Om ingen hadde hentet personene, måtte de i verste fall overnatte i bilen nesten 1000 meter over havet i sterk snøstorm.

Brøytebilsjåførene får kjeft

I tillegg har flere av brøytebilsjåførene opplevd grov hets. Sjåførene har blitt ringt opp kvelds- og nattestid fra folk som sier det de mener om vintervedlikeholdet. Dette kommer tillegg til det som blir skrevet i sosiale medier. Brøytebilsjåførene får heller ikke fri fra hetsen når de går på butikken.

- Dette er unge folk og er flere av dem er lærlinger. Slik hets går naturlig nok inn på disse, sier Martin Myhr i entreprenørselskapet Svevia As.

Myhr kommer fra selskapet som i en årrekke hatt kontrakt på drift og vedlikeholdet av fylkesvegene i det aktuelle området.

Håper på bedring

I tiden framover, og ikke minst til neste vinter, håper både Svevia og Trøndelag fylkeskommune at folk retter kritikken til vegeier og entreprenøren, og ikke til sjåførene som gjør så godt de kan.

Selv om årets vinter går mot slutten, kan det fortsatt komme store snøfall. Nå håper både entreprenør og fylkeskommune at folk viser hensyn til de som står for vegvedlikeholdet.

- Vi håper at folk holder den sterkeste hetsen for seg selv eller retter kritikken mot riktig instans, sier Morten Aune.

Også tydalsordfører Jens Arne Kvello reagerer på meldingen om hetsing av sjåførene. Han har selv gått ut og advart mot dette:

Nøkkelord

ANNONSE