Annonse
Nea Radio

Tiende Raasten rastah:

Bredt og omfattende program

Ida Ljungberg og Toini Bergstrøm oppfordrer folk til å komme på festivalen: - Det finnes noe for alle, sier de. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Da er det endelig klart for den tiende utgaven av Raasten rastah. Programmet har aldri vært så bredt og omfattende sier styreleder Toini Bergstrøm og programsjef Ida Ljungberg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Hovedattraksjonen i år blir en helt unik konsertopplevelse med den velkjente sørsamiske artisten Marja Mortensson og Kringkastingsorkestret i Bergstaden ziir på fredagskvelden 1. oktober. I tillegg blir det Workshop for barn og ungdom og seminarer med en rekke tema for de som er litt større. Det blir konserter, utstillinger, teater, idrett i tillegg til mye mye mer, sier Bergstrøm.

Festivalen gjennomføres denne gang i tidsrommet 30. september til 3. oktober. Den foregår i all hovedsak på Storstuggu, men også Bergstaden ziir, Rørosmuseet, Verket og Skanckebua har program under festivalen. Raasten Rastah er en festival som spenner vidt og er for hele familien, med aktiviteter for barn, ungdom og voksne.

Møteplass lengst sør i Saepmie

- Festivalen er en samisk kulturell og sosial møteplass for norsk og svensk side lengst sør i Saepmie. Den har nå funnet sin form og er fullspekket med spennende programposter og aktiviteter. Og gjennom hele helga vil Rørosrein servere samisk mat fra festivalkaféen på Storstuggu, sier Ljungberg.

På lørdagen kan du få oppleve. «Guevtelen hearskah», som fritt oversatt til norsk blir «Viddas delikatesser». Raasten Rastah har i samarbeid med en samisk kokk og Røros Hotell satt sammen en toretters samisk meny.

- Dette er en riktig festaften som blir krydret med egen toastmaster, utdeling av sørsamisk kulturpris og underholdning. Alle er hjertelig velkommen til en sørsamisk matopplevelse med en moderne tvist, sier Ljungberg videre.

Konsert med ISAK

Etter festmiddagen blir det konsert med bandet ISAK i Falkbergesalen på Storstuggu. Det samiske DJ-kollektivet Article 3 lørdagskvelden hotellbaren på Røros Hotell. Article 3 leverer samisk- og urfolksmusikk fra hele verden.

- Vi garanterer at de kommer med tunge urfolks-beats som gjør det umulig å sitte stille, sier Bergstrøm.

Den sørsamiske artisten og danseren Marika Renhuvud kommer med danseforestillingen «Mannem vuajnah» Forestillingen tar for seg samisk identitet og tilhørighet. Publikum blir tatt med på en reise inn i den samiske kulturen sier Ljungberg.

- Ønsket er å se og verne om vårt urfolk samene. Danseren Marika Renhuvud har laget koreografien og har med seg danserne Liv Aira og Kajsa Nilsson, sier hun.

Både Bergstrøm og Ljungberg oppfordrer folk til å komme for å få med seg festivalen.

- Det er bare å komme! Det finnes noe for alle, avslutter de lattermildt.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

Annonse