ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stugudal:

Bredbåndtrøbbel i påsken

– Vi er klar over dette og skal nå evaluere situasjonen, sier REN Røros, som lover at eventuelle utbedringer av anlegget ikke skal komme på regningen til brukerne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ren Røros greide ikke å levere godt nok da påsketuristene inntok Stugudal.

Bredbåndsnettet deres har for dårlig kapasitet til å serve så mange brukere samtidig og spesielt ille var det da mange så på lineær TV samtidig.

Taklet ikke mange brukere samtidig

Det startet palmesøndag med oppgjøret på Lerkendal mellom Rosenborg og Odd. Også under Dagsrevyen i hele påsken har det vært dårlige TV-bilder, flimmer og lange pauser i sendingene.

– Vi har logget dette i våre systemer og har også fått noen henvendelser fra kunder på Facebook, sier teknisk ansvarlig i Ren Røros Digital, Håvard Tenfjord.

Han sier det er flere årsaker til den dårlige kapasiteten.

– I palmehelga hadde vi problemer med senderen vår på Henvola, som var påvirket av is og vind. Der fikk vi gjort noen konfigurasjonsendringer på lørdagskvelden som bedret situasjonen litt. Så kommer det mye folk til fjells i påska og vi ser vi har en tredobling av datatrafikken mot det vi har normalt. Da vil enkelte av kundene oppleve at sektorene er fulle og at vi ikke klarer å levere nok datatrafikk til alle sammen.

Han mener folk har endret databruken de siste årene.

– Folk streamer TV og Netflix og slike ting og det legger beslag på mye datatrafikk.

– Skal bli bedre

Nå skal Ren Røros evaluere og vurdere situasjonen. Dette gjøres ved å analysere alle sektorene de har i dette området og finne ut hvilke som ikke taklet pågangen.

Tenfjord sier det er viktig å kunne levere det kundene betaler for og han lover at eventuelle kostnader i forbindelse med utbedringsarbeidet ikke skal komme på regningen til den enkelte bruker.

– Vi kommer nok til å ha prisendringer koblet til markedet, men ikke noe som er direkte koblet opp mot en forbedring av nettet nei, sier han.

Hør intervju her:

ANNONSE