Nea Radio

Historisk:

Breaking blir OL-gren

Breaking blir OL-gren Foto: Norges Danseforbund

IOC har vedtatt å inkludere breaking som en del av det Olympiske Programmet for OL i Paris i 2024.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Skating, surfing og sportsklatring blir også en del av programmet.

Trekket med å ta de fire grenene inn i «OL-varmen» blir sett på som et frieri til ungdommen i

et håp om å nå ut til stadig flere TV-seere.

Breaking vil være den første dansegrenen som blir en del av et OL, dette etter ungdoms OL i Buenos Aires i 2018. Dette er ikke bare fantastiske nyheter for verdens b-boys og b-girls, men for alle dansere.

Breaking for GOLD

Norges Danseforbund er offensive og startet planleggingen av arbeidet mot OL i 2024 tidlig i 2020, i samarbeid med Olympiatoppen.

Daniel Grindeland (26) fra Bergen og Oslo gutten Victor Prag (27) hevder seg i Norges toppen og er med i satsningsgruppen mot en potensiell OL deltakelse, men døren er ikke lukket.

Det vil i årene fremover avvikles flere nasjonale battles der breakere som hevder seg i Norges toppen, og som viser progresjon og vilje, vil evalueres til uttak.

Til syvende og sist vil det stå 16 b-boys og 16 b-girls klare for å kjempe om en Olympisk medalje i Paris.

Breaking er en global idrett. VM i Nanjing 2019 er et tydelig eksempel på det, der over 150 b-boys og b-girls deltok fra mer enn 66 land.

I desember 2019 bekreftet IOC at breaking skulle fortsette på ungdoms OL-programmet, men ettersom ungdoms OL 2022 ble utsatt grunnet Covid-19, blir neste mulighet for deltakelse i ungdoms-OL i Dakar, Senegal 2026.

– Dette er en unik mulighet til å vise verden hva som kreves for å danse på toppnivå innen breaking, men jeg er sikker på at dette vil skape et løft for flere dansestiler. Vi skal legge til rette for unike muligheter og drømmer for Norges b-boys og b-girls på veien mot OL. Dette vil være nytt, ikke bare for miljøet, men hele verdens dansebevegelse. Breakere i dag kjemper for å ivareta breakingens historie og kultur, og nå kan breakere også bli anerkjent for den atleten som hun eller han er. Dette kombinert vil skape muligheter helt utenom det vanlige. Vi håper å kunne se det norske flagget på en av våre breakere under OL i Paris 2024, sier sportssjef i Norges Danseforbund, Janne Krågå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...