ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trøndersk opplevlesesnæring:

Bransjen er avhengig av velfungerende luftfart

Petra Sestak er direktør for Trøndelag Reiseliv. Foto: Privat

– Vi kan ikke ta det som en selvfølge at den flytilbudet vi hadde før koronakrisa, skal være der når ting vender tilbake til normalen, sier direktør i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 08:30

ANNONSE
Annonse

Petra Sestak er medlem av Luftfartsforum Trondheim Lufthavn Værnes og bekrefter at Trøndersk reiseliv er i krise.

– Det er tøffe tider for opplevelsesnæringen. De siste dagers nyheter om vaksineringssituasjonen og smitte gjør at deler av bransjen nå ser usikkert på framtiden.

Hun forteller at mange aktører kunne rapportere om gode tall for enkelte perioder i 2020.

– Vi ser at det har vært en voldsom omstillingsvilje i bransjen. Man har vært kreative og gjort det som skulle til for å overleve. Men igjen, alt avhenger nå av hvordan smittesituasjonen blir framover.

Festivaler, store arrangementer, enkelte destinasjonsselskaper og ikke minst serveringsbransjen rammes så langt hardest.

– Det at luftfarten ligger mer eller mindre nede påvirker reiselivet enormt. Dersom vi ikke har flyruter så når enkelt og greit ikke de reisende fram. For å kunne selge våre opplevelser er vi avhengig av å være tilgjengelige for kunder, både fra inn- og utland. Derfor er vi kontinuerlig i kontakt med myndighetene for å prøve å finne løsninger.

Ingen selvfølge

Reiselivssjefen sier at Trøndelag har en sterk posisjon som reisemål i Norge.

– Dette har vi jobbet mye med og det gjelder også ut mot et internasjonalt marked. Men det er viktig å være klar over at selv om vi hadde tilstrekkelig med flyruter hit før pandemien, så er det ingen selvfølge at dette tilbudet er der når denne krisen er over. Jeg tror ikke folk er bevisste nok på det, mener Sestak.

Hun mener at det må gjøre en jobb, både mot salgsledd, flyselskaper og myndigheter.

– Vi må å prøve å komme oss gjennom denne pandemien i fellesskap. Det er tøffe tider for hele bransjen. Klarer vi det ikke, så mister vi en næring som bidrar til arbeidsplasser i hele regionen.

Petra Sestak vil ikke kritisere myndighetene for hvordan de har håndtert koronakrisen.

– Men jeg ønsker meg en god dialog framover. Myndighetene må forstå de behovene vi har og også konsekvensene av det som nå skjer i bransjen.

Hun har forståelse for at det må gjøres prioriteringer fra statlig hold.

– Men dette som skjer innen luftfarten nå er alvorlig. Det må på agendaen. Dersom det ikke skjer vil det være for sent når pandemien er over.

Hør intervjuet med Petra Sestak i avspilleren under:

ANNONSE