Nea Radio

Trøndersk opplevlesesnæring:

Bransjen er avhengig av velfungerende luftfart

Petra Sestak er direktør for Trøndelag Reiseliv. Foto: Privat

– Vi kan ikke ta det som en selvfølge at den flytilbudet vi hadde før koronakrisa, skal være der når ting vender tilbake til normalen, sier direktør i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2021 kl 08:30

Petra Sestak er medlem av Luftfartsforum Trondheim Lufthavn Værnes og bekrefter at Trøndersk reiseliv er i krise.

– Det er tøffe tider for opplevelsesnæringen. De siste dagers nyheter om vaksineringssituasjonen og smitte gjør at deler av bransjen nå ser usikkert på framtiden.

Hun forteller at mange aktører kunne rapportere om gode tall for enkelte perioder i 2020.

– Vi ser at det har vært en voldsom omstillingsvilje i bransjen. Man har vært kreative og gjort det som skulle til for å overleve. Men igjen, alt avhenger nå av hvordan smittesituasjonen blir framover.

Festivaler, store arrangementer, enkelte destinasjonsselskaper og ikke minst serveringsbransjen rammes så langt hardest.

– Det at luftfarten ligger mer eller mindre nede påvirker reiselivet enormt. Dersom vi ikke har flyruter så når enkelt og greit ikke de reisende fram. For å kunne selge våre opplevelser er vi avhengig av å være tilgjengelige for kunder, både fra inn- og utland. Derfor er vi kontinuerlig i kontakt med myndighetene for å prøve å finne løsninger.

Ingen selvfølge

Reiselivssjefen sier at Trøndelag har en sterk posisjon som reisemål i Norge.

– Dette har vi jobbet mye med og det gjelder også ut mot et internasjonalt marked. Men det er viktig å være klar over at selv om vi hadde tilstrekkelig med flyruter hit før pandemien, så er det ingen selvfølge at dette tilbudet er der når denne krisen er over. Jeg tror ikke folk er bevisste nok på det, mener Sestak.

Hun mener at det må gjøre en jobb, både mot salgsledd, flyselskaper og myndigheter.

– Vi må å prøve å komme oss gjennom denne pandemien i fellesskap. Det er tøffe tider for hele bransjen. Klarer vi det ikke, så mister vi en næring som bidrar til arbeidsplasser i hele regionen.

Petra Sestak vil ikke kritisere myndighetene for hvordan de har håndtert koronakrisen.

– Men jeg ønsker meg en god dialog framover. Myndighetene må forstå de behovene vi har og også konsekvensene av det som nå skjer i bransjen.

Hun har forståelse for at det må gjøres prioriteringer fra statlig hold.

– Men dette som skjer innen luftfarten nå er alvorlig. Det må på agendaen. Dersom det ikke skjer vil det være for sent når pandemien er over.

Hør intervjuet med Petra Sestak i avspilleren under:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...