Nea Radio

Brannsamarbeid mellom Selbu og Stjørdal

BRANN-SAMARBEID: Selbu Brannvesens veteranbil, her med Bjørn Eidem som sjåfør. Foto: Andreas Reitan

Selbu brann og redningstjeneste inngår midlertidig avtale med Stjørdal om kjøp av kommunale branntjenester.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er den såkalte "Dimensjoneringsforskriften» som nå vil gjøre det vanskeligere for små brannvesen å klare seg uten et samarbeid over kommunegrensene.

I Selbu slutter dagens brannsjef i Selbu brann og redningstjeneste på grunn av oppnådd aldersgrense. Ut fra kravene som stilles til utdanning i tilsvarende funksjon, har brannvesenet i dag ingen som oppfyller disse kravene.

Den nye «Dimensjoneringsforskriften» vil tre i kraft i løpet av 2019. Den sier at alle brannvesen skal ha ei helstilling som brannsjef, leder beredskap og leder for forebyggende virksomhet.

Selbu må ha hjelp

Derfor søker Selbu kommune nå samarbeid med andre brannvesen for å dekke ledelsesfunksjonene.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har også uttrykt klart at de ønsker økt samarbeid og større brannvesen for bedre utnyttelse av ressursene og for å få fordelene av større kompetanse innen et større brannvesen i stedet for flere små.

Værnes-brann?

De siste åra har det blitt jobbet med ei utredning for å danne et felles brannvesen i Værnesområdet med Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu. Dette arbeidet er inntil videre stilt i bero.

- Selbu kommune må derfor se seg om etter andre samarbeidsløsninger inntil en permanent ordning er på plass. I den sammenheng har Selbu kommune hatt samtaler og møter med både Stjørdal kommune og Stjørdal brann og redningstjeneste med intensjon om en midlertidig samarbeidsavtale.

- Stjørdal brann og redningstjeneste har i dag helstillinger i alle de tre ledelsesfunksjonene og vil således også oppfylle kravene i den nye «Dimensjoneringsforskriften», heter det i sakspapirene til kommunestyrets behandling mandag kveld.

Her er vedtaket fra kommunestyrets behandling:

1. Selbu kommune inngår en midlertidig avtale med Stjørdal kommune om kjøp av branntjenester fom. 1.5.2018.
2. Kommunestyret delegerer til brannsjefen i Stjørdal kommune den myndighet som omhandlet i Selbu kommunes delegasjonsreglement pkt. 14.6, jfr. «Avtale mellom Stjørdal kommune og Selbu kommune - Midlertidig om salg av brann og redningstjenester m.m.»
3. Rådmannen utreder videre aktuelle alternativer til permanent organisering av brann og redningstjenestene.

Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...