Nea Radio

Brann økte forspranget til RBK etter sterk snuoperasjon

Ingenting å si på ramma før avspark på Lerkendal. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg tapte 1-2 på eget gress mot serielederne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For tredje hjemmekamp på rad var det rundt 20 000 på tribunen søndag kveld. I strålende solskinn gjestet Rosenborg serieleder Brann, og med sterkt oppmøte fra supporterklubbene til både hjemmelag og bortelag var det en flott ramme rundt kampen.

RBK-Brann

Resultat: 1-2 (0-0)
Målscorere: Alexander Søderlund, Fredrik Haugen, Peter Orry Larsen.
Kveldens variant: Fysio Håkon Schwabe måtte finne seg i være kveldens mest ettertraktede mann i etterkant av dagens match. Skaden til Bendtner var viktigere enn alt annet i mixed zone etter kampen. Hos VG.no var "Bendtner kan miste VM" en vesentlig mer profilert sak enn "Regjeringskrise i Italia".

Halvdårlig sjakkamp

- Første omgang så ut som en halvdårlig sjakkamp sier Kåre ingebrigtsen. Første omgang ble en stillingskrig. Ingen av lagene var villig til å risikere nok til å få belønning i form av en scoring. Søderlund var farlig frempå etter et innlegg fra Helland omtrent 10 minutter før slutten av omgangen, men maktet ikke å få ballen på mål. Omgangen bydde faktisk bare på en avslutning på mål, den kom etter et skudd fra bortelagets Heltne Nilsen.

Hektisk andre omgang

Som i Kiev et døgn tidligere var det først i andre omgangen at kampen virkelig skøyt fart. Fire minutter ut i andre omgang ble det kaos i boksen etter en corner. Det endte til slutt med at Søderlund sendte hjemmelaget i ledelsen. Den ledelsen skulle ikke Rosenborg klare å holde spesielt lenge. Kun fem minutter senere reduserte Brann ved at Fredrik Haugen curlet en ball i lengste hjørne fra kanten av sekstenmeteren. Målet kom etter et innkast dypt inne på hjemmelagets banehalvdel, Rosenborgs press på ballfører var kort sagt rystende.

Slipper inn to unødvendige mål

Etter timen spilt gikk Brann opp i ledelsen 1-2. Nok en gang slipper hjemmelaget inn etter et innkast. Denne gangen kastes det langt inn i boksen mot Peter Orry Larsen som stusser ballen i bue over André Hansen. Ingebrigsten velger å se positivt på at RBK slipper inn to billige mål, og mener det hadde vært langt verre dersom Brann hadde utspilt RBK.

Feilaktig annulert mål for Bendtner

-Assistentdommer gjør en skivebom. Det sier Ingebrigtsen om annuleringen av målet til Bendtner etter 68 minutter. Publikum var ihvertfall ikke nådige i sin dom over avgjørelsen etter at reprisen ble vist på storskjerm. Svein Oddvar Moen og hans dommerteam som nok ikke dømte karrierens beste kamp måtte tåle intens piping fra publikum resten av kampen. Brannfansen som oppholdt seg like ved assistentdommer var langt mer fornøyde med avgjørelsen.

Ikke gullfavoritter

Kåre Ingebrigtsen ser ikke på Rosenborg som favoritt til å ta seriegullet. -Nei, Brann er seks poeng foran oss. Så nå må de være favoritter sa hovedtreneren med et smil om munnen før han legger til -men det vil nok ikke Lars Arne Nilsen finne seg i. Neste kamp for Rosenborg kommer allerede på onsdag når de møter ODD i cupen på Lerkendal.

Kåre mener Rosenborg ikke lengre er gullfavoritter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...