ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Bollestad på Matfestival

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad sammen med Luca Guichard. Sammen med Maren Aasen står Luca bak drikken Surf Kombucha, kåret til Årets lokalmatprodusent av Sparebank 1 SMN. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad koste seg på Norges største lokalmatfestival.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad besøkte i dag Norges største lokalmatfestival og teltene til Røros, Namdalen, Orkland, Innherred og teltene med barne- og ungdomsaktiviteter. Hun fikk møte mange produsenter og høre om råvarer, trøndersk matproduksjon og samarbeid mellom aktører.

Rørosmat fyller 20 år i 2019, og daglig leder Kristin Bendixvold var glad for å få vise fram det unike samarbeidet på Røros til statsråden. – Vi har vist at det går an å skape arbeidsplasser gjennom å koble mat, kultur og historie, sier Bendixvold.

Bollestad sammen med Røros-standen. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Namdalen stiller som egen region for første gang, og har slått til med festivalens største telt. Renate Strand fra Næring i Ytre Namdal, fortalte om arbeidet i regionen sammen med Kristin Floa fra Leka kommune.

Orkland er også ny region, og Gunvor Lysholm bød statsråden på smaksprøver sammen med Merete Landrø fra Orkladal Ysteri, som er en av de erfarne i bransjen.

På Innherred fikk statsråden høre om produktet Helgagrisen, som Vilteksperten og flere andre produsenter har utviklet sammen. Bollestad fikk også med smaksprøver fra Surf Kombucha, som hun delte ut pris til kvelden før, for Sparebank 1 SMN som har kåret dem til årets lokalmatprodusent.

-Det var utrolig kjekt å besøke Trøndersk Matfestival og få smake på mye fantastisk god lokalmat basert på lokale råvarer. Mat er både næringsliv, kultur, tradisjon, tilhørighet og fellesskap, og jeg er virkelig imponert av alt det Trøndelag har å by på og av den folkefesten som matfestivalen er, sier en fornøyd Landbruks- og matminister.

VALG? Statsråden møtte stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp). Det så ut til at posisjon og opposisjon var rimelig samstemte denne gang. Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

(Kilde: Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS)

Nøkkelord

ANNONSE