Nea Radio

Årets TV-aksjon:

Heldigital, viktig tema og omstridt organisasjon

Ordfører Ole Morten Balstad ved en tidligere anledning. Foto: Ola Bjerken

Det kommer ingen bøssebærere fra TV-aksjonen på døren i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2020 kl 23:35

Ordfører i Selbu Ole Morten Balstad forteller at det finnes flere alternativer for å gi penger på digitalt.

– Det vil bli laget et Vippsnummer og et bankgironummer, som du kan overføre penger til. I tillegg vil det mulighet for å registrere seg som digital bøssebærer på innsamlingsaksjonen sin internettside.

Utvidet innsamling

I år så vil det bli mulighet til å gi penger til innsamlingsaksjonen over en lengre periode.

– Det vil snart komme ut mer informasjon om når du kan begynne å gi. Bedrifter har allerede starte å gi i stafettform, hvor en bedrift gir en sum og sender stafettpinnen videre til neste bedrift. Selbu kommune har også gitt sine 10.000 kronene som er øremerket til den årlige TV-aksjonen, forteller Balstad.

Viktig tema, men omstridt organisasjon

Årets TV-aksjon går til WWFs sitt arbeid for å bekjempe plast i havet.

– Årets aksjon er litt omstridt, på bakgrunn av at organisasjonen som står bak også er litt omstridt. Temaet å rense havet for plast er viktig, det tror jeg alle er enige i, men jeg har en forståelse for at noen synes at organisasjonen som står bak er utfordrende å gi til. For WWF som står bak årets aksjon, sitter vi i rettsaker med noen ganger i saker som omhandler rovdyr. I enkelte de avvikende syn på enkelte avhandlinger på andres områder, sier Balstad, samtidig understreker at åretes tema er svært viktig.

Alternative aksjoner.

– Uansett så håper jeg at folk som synes det er en utfordring å gi til WWF, kan gi til alternative aksjoner. For teamet som er i år er kanskje noen av de viktigste utfordringene vi står ovenfor i dag, sier Balstad.

Ole Morten Balstad kan fortelle at enkelte kommuner jobber med alternative aksjoner for folk som synes WWF er en utfordring, kan gi til.

Årets TV-aksjon er 18.oktober

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...