ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Historisk satsing på Midt-Norge:

- Blir et kapittel i historieboka

En av de store satsingene i Midt-Norge. Konsernsjef Ståle Gjersvold til høyre og styreleder Odd Inge Mjøen i TrønderEnergi. Bak Jon Vatnaland i Hitecvision på gårsdagens pressekonferanse. Foto: Karin Jegtvik.

Den siste uka har to store næringslivsnyheter kommet nærmest fra intet i Midt-Norge. Dette er begivenheter som får historisk betydning for regionen tror redaktøren i MN24.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2022 kl 09:06

ANNONSE
Annonse

I går kom nyheten om TrønderEnergi og energifondet HitecVisions satsing innenfor fornybar energiproduksjon, elektrifisering og energieffektivisering.

Selskapet, som ennå ikke har fått navn, vil i første fase få en investeringskapasitet på mellom 15 og 20 milliarder kroner.

Dager før ble Trøndelagsstiftelsen kjent, stiftelsen består av 20 millioner kroner i kapital, gitt av landsdelens rikeste. Formålet er å kjempe for at Trøndelag skal synliggjøres som base for kapitalforvaltning, eierskapsutøvelse og hovedkontor både i privat og offentlig sektor heter det.

Tidenes løft

- Hvis alt dette klikker på plass, så tror jeg vi ser en satsning som vil få et kapittel i historiebøkene sier redaktør i næringslivsavisa MN24 Atle Bersvendsen til Nea Radio.

Han legger videre til at regionen for tiden er best og råest innen mat og sjømatnæring.

- I tillegg har vi de teknologitunge miljøene i Trondheim, som Sintef, NTNU og Enova, som knapt har sin like i Norge sier Bersvendsen.

- De neste dagene og ukene blir svært spennende tider for trøndersk næringsliv, legger han til.

Nøkkelord

ANNONSE