Nea Radio

Skiforbundet strammer inn:

- Blir en liten motivasjonskiller

Skolecup: Norges Skiforbund har valgt å stramme inn i sin koronaveileder. Meråker videregående skole arrangerer derfor en skolecup denne uken for sine elever, et alternativ for alle rennene som blir avlyst/utsatt. Foto: Henrik Einangshaug

Onsdag ble det klart, Norges Skiforbund strammer ytterligere inn i sin koronaveileder, og de fleste skirenn og arrangement må avlyses. I Meråker arrangeres det denne uken en skolecup for skolens langrenn og skiskyttere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Norges Skiforbund (NSF) valgte onsdag å oppdatere sin koronaveileder, dette etter regjeringens oppdaterte anbefalinger den 18.01. NSFs oppdatering medfører blant annet at samtlige skirenn/arrangement som samler utøvere under 20 år fra flere kommuner må avlyses/utsettes. For voksne blir samtlige arrangement avlyst, unntaket er enkeltstående toppidrettsarrangement.

Dette er langt fra første gang NSF har avlyst skirenn denne sesongen. En måneds tid før sesongstart, besluttet NSF å avlyse hovedlandsrennet for 15-16 åringene og Norgescupen for juniorer denne sesongen.

En rekke avlyste renn

Gjennom hele langrennssesongen har renn etter renn blitt avlyst, både i Trøndelag og landet ellers. Hele ti av elleve planlagte skirenn i periode 01-24. januar i år har hittil blitt avlyst i Nord- og Sør-Trøndelag skikrets (ski-NM ikke medregnet). Før morgendagens planlagte skirenn i Trondheim, har det kun blitt arrangert seks skirenn i Trøndelag den her sesongen.

Siden de første skirennene denne sesongen ble avlyst, har Meråker videregående skole og Nord universitet i Meråker, vært opptatt av å kunne tilby sine elever/studenter et godt alternativt tilbud. Denne uken arrangerer skolene en skolecup, som til nå har bestått av 5/10 km i fri teknikk, sprint i klassisk stil og 10/20 km fellesstart skibytte, før det hele avsluttes i dag (lørdag) med 7,5/15 km jakstart i fri teknikk.
Kristoffer Jullum Fiskvik fra Stjørdal er elev ved skigymnaset, og sier alternativet til skolen har hjulpet på motivasjonen.

- Når vi på starten av sesongen fikk vite litt hvordan ting kom til å bli, så blir det jo en liten motivasjonskiller. Sånn som i Meråker har skolen fått til et veldig bra alternativ med eksempelvis Meråker-touren som er denne uken, og det hjelper absolutt på motivasjonen.

For de som ikke driver med det, hvordan er denne situasjonen?
- Det er hardt, spesielt nå som man er siste års junior, og litt året for å vise seg frem for å få en enklere start på seniorkarrieren. Det er ikke så artig nei, men vi kan ikke akkurat greve oss ned heller. Må holde hodet opp fordi.

Stjørdalingen skryter av miljøet som er i Meråker, og sier at det gode miljøet hjelper på å holde hodet oppe. Miljøet bidrar samtidig til at treningene blir artig, og at de samtidig får til gode konkurranser seg imellom, synes Fiskvik.

Klar for å gå renn

Ettersom en rekke skirenn blir avlyst, gir det også en mulighet for Fiskvik og medelevene til å trene noe mer enn de ellers ville gjort på denne tiden av året. Fiskvik har i liket med en rekke av skolens elever, valgt å stille på mange av skolens testrenn, ikke minst ukas skolecup, og trener derfor nærmere likt en normal konkurransesesong.

- Det skader ikke like mye nå med mengde på starten av vinteren, som det ellers ville ha gjort når vi skulle ha toppet form inn mot norgescupene. Men nå er det sånne dobbelthelger (med testrenn/konkurranser journ.anm), og hvor det er fire renn på en uke denne uken, så mengden blir litt lengre ned allikevel.

Du føler du er i rute hvis det løsner opp, og dere får gå renn igjen?
- Ja, det gjør jeg, absolutt, sier Fiskvik avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Kristoffer Jullum Fiskvik her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...