Nea Radio

Bli med på kjørekurs for førere over 65

Kurs: Statens Vegvesen inviterer bilførere over 65 å til å friske opp kjøreferdighetene. Foto: Per Magne Moan

Vårt mål er å redusere antall drepte og hardt skadde i ulykker der eldre er involvert, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Mange føler behov for et oppfriskningskurs om hvordan de takler et endret trafikkbilde. Bilbruk er også et viktig bidrag til eldres livskvalitet. Når helsa blir dårligere, blir gjerne bilen enda viktigere enn før, sier Terje Olav Hafell i Statens vegvesen.

Statens vegvesen sender invitasjon til alle førerkortinnehavere det året de fyller 70 år. Kurset er åpent for påmelding for alle over 65 år.

Kurset går over to dager og hver samling er på 3,5-4 timer. Det er frivillig og en hyggelig måte å friske opp kunnskaper om bilkjøring på.

- Tilbakemeldingene vi får fra deltakerne er svært positive. Mange sier at de har fått aha-opplevelser, selv om de trodde de var gode til å kjøre bil, sier Hafell.

På kursene blir det diskusjoner og meningsutvekslinger basert på deltakernes erfaringer i trafikken og hvordan den enkelte tolker trafikkreglene. Temaer som ofte går igjen er vikeplikt, rundkjøring, vegoppmerking, lyskryss og kjøring på motorveg.

- Det vi har sett er at mange har godt utbytte av å ta kurset sammen med ektefelle eller venner. Det fører til mange gode diskusjoner om bilkjøring også utenom kurset, sier Hafell. Vi kan også holde egne kurs for pensjonistforeninger.

Vi anbefaler at de som føler behov for en time eller to med trafikklærer, selv tar kontakt med en trafikkskole etter kurset. Vi tester verken kjøreferdigheter eller hva deltakerne kan om trafikkregler. Det er ingen eksamen av noe slag, og ingen risikerer å miste førerkortet.

Mer informasjon finner du på Statens Vegvesens hjemmesider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...