Nea Radio

Bli litt klokere om hjerneslag

INVITERER TIL SLAGCAFÈ: Torunn Dahlø Weiseth er talsperson for LHL Hjerneslag Ung Trøndelag og står på for å spre viktig informasjon om hjerneslag. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Stadig flere unge rammes av hjerneslag. Nå inviterer LHL Selbu til Slagcafé for å informere om symptomer og oppfølging. Det kreves kunnskap for å handle raskt nok.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

EGEN UNDERFORENING
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, LHL, starta opp underforeninga "Hjerneslag" for litt over to år siden og etter stor pågang fra yngre som har blitt ramma ble "Hjerneslag Ung" oppretta som eget nettverk med fylkeslag over hele landet.

DELER FRA EGNE ERFARINGER
Torunn Dahlø Weiseth opplevde selv å få hjerneslag som 25 år gammel og nå, tretten år seinere, er hun talsperson for "LHL Hjerneslag Ung Trøndelag". På Slagcafeen holder Torunn et innlegg fra sitt ståsted, og Gunnar Kvarme fra ambulansetjenesten i Selbu vil informere om symptomer. I tillegg åpnes det for samtale og erfaringsutveksling rundt temaet.

"Det handler om å gjøre folk i stand til å gjenkjenne et hjerneslag når man ser det, og ikke minst ruste dem med kunnskap om hva man skal gjøre. Tid er en viktig faktor her, og jo raskere man agerer, jo større er sjansen for at den som rammes kan komme utav det uten for tunge skader. I tillegg er det mye å snakke om når det kommer til rehabiltering. Det er tøft å bli utsatt for hjerneslag, både for den som er ramma og for alle rundt, og her er heldigvis verktøykassen stadig voksende. Erfaringsutveksling er derfor kjempeviktig for veien videre," sier Torunn Dahlø Weiseth.

Slagcafeen holdes på kvelden mandag 18.juni ved eldresenteret i Selbu og er en del av LHLs aksjonsuke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...