Nea Radio

Bli aktivitetsvenn

Aktivitetsvennkurs i Selbu. Foto: Ola Bjerken

Ti kursdeltakere hadde tatt turen til kommunestyresalen i Selbu, hvor det ble holdt aktivitetsvennkurs mandag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette kurset retter fokuset mot det å være en aktivitetsvenn for en person som er rammet av demens. Mye informasjon skulle ut til deltakerne som etter kurset fikk utdelt hver sitt diplom, som et bevis på at de nå kan kalle seg en aktivitetsvenn.

– Vi har vært innom rollen som frivillig, litt om hva det vil si å være aktivitetsvenn og sett noen filmer. I tillegg så har vi snakket rundt sykdommen demens og kommunikasjon, sier Kari Galaaen fra Frivilligsentralen i Selbu.

– Hva slags type informasjonsfilmer har blitt vist under kveldens kurs?

– Mange av filmen tar for seg samhandlingen mellom en person som er rammet av demens og en frivillig aktivitetsvenn. Viser rett og slett hvor trivelig de kan ha det i hverandres selskap, forteller Brit Sissel Lien fra hukommelsesteamet i Selbu.

Fraværende

Til tross for at det var ti kursdeltakere til stede, så var oppmøtet blant yngre fraværende.

– Vi hadde håpet at det skulle være noen yngre til stede på kurset, men det spørs om vi skulle ha vært mer aktiv på sosiale medier. Kanskje skulle vi ha tatt kontakt direkte med ungdomsorganisasjoner, sier Lien.

Artikkelen fortsetter under lydklippet

Hør intervjuet med Karin Galaaen og Brit Sissel Lien her:

Karin Galaaen og Brit Sissel Lien forteller om aktivitetsvennkurset.

Blant kursdeltakerne finner vi Lille Kulsetås Fuglem og Elin Møllenhus, som har vært frivillige i flere år.

– Hvorfor meldte du deg på dette kurset?

– Jeg vært med personer med demens i forskjellige sammenhenger oppgjennom tiden. Hadde en bestemor på over 90 år som ble rammet av demens på slutten. Tok utdanning innen psykiskhelsearbeid, hvor jeg skrev oppgave om demens, men nå begynner utdanningen min å bli såpass gammel at det har skjedd mye innen forskningen på sykdommen etter den tid, sier Lill Kulsetås Fuglem.

Elin Møllenhus har vært frivillig besøksvenn for Røde Kors i 26 år.

– Når du har vært besøksvenn i mange år, kan du treffe på noen som blir dement. Da er det fint å kunne vite litt om sykdommen på forhånd og hvordan du skal forholde deg til de som blir rammet av den, sier Elin Møllenhus

Hør intervjuet med Lill Kulsetås Fuglem og Elin Møllenhus her:

Lill Kulsetås Fuglem og Elin Møllenhus var begge deltakere på kurset mandag og begge har flere år som frivillige bak seg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...