Nea Radio

Bernt Eigil Øren mottok Kongens fortjenestmedalje:

Ble skikkelig tatt på sengen!

Unni Raaen Nysæther, Bernt Eigil Øren og Ole Hermod Sandvik utenfor Værnes Kirke etter seremonien. Foto: Anette Fossmo

Ble hyllet for sin innsats som korpsdirigent med en seremoni i Værnes Kirke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2020 kl 21:55

Det var en forbauset Bernt Eigil Øren som søndags ettermiddag ble bedt om å være igjen i kirken etter å ha deltatt på en omvisning av Værnes Kirke. Forbauselsen ble nok ikke mindre da rundt 40 musikere fra ulike korps i kommunen marsjerte inn og begynte å spille i hans ære. Det ble etter hvert avslørt at det hele var en seremoni i forbindelse med overrekkelsen av Kongens fortjenestmedalje hvor mottakeren var Øren selv.

En viktig inspirasjon for unge musikere

Pådriverne for anerkjennelsen er Kvislabakken og Haraldreina skolekorps, samt Stjørdal Teater, som sendte inn søknaden på bakgrunn av Ørens store engasjement som dirigent. Det ble understreket at han har betydd veldig mye for veldig mange i de nærmere 35 årene han har vært aktiv i miljøet, og blir beskrevet som en stor inspirasjon for unge.

Som takk for hans mangeårige innsats ble han søndagskveld tildelt fortjenstmedalje og diplom av varaordfører og fungerende ordfører Ole Hermod Sandvik.

Varaordfører og fungerende ordfører Ole Hermod Sandvik overrekker diplom og fortjenestemedalje til Bernt Eigil Øren. Foto: Anette Fossmo

Helt utrolig!

Det er en glad og ekstremt overasket Bernt Eigil Øren vi møter etter seremonien. Selv hadde han ingen anelse om hva som skulle skje etter endt omvisning, forteller han til Nea Radio.

- Jeg vet ikke, det er helt utrolig! Vanvittig lykkelig selvfølgelig. Om det er fortjent? Ja vel, mange år har gått. Som sagt i kirken, som dirigent og humorist er du avhengig av folk, og det har bare vært et eventyr hele opplegget når det gjelder det jeg har gjort som dirigent og revy-artist. Men jeg er overveldet, rett og slett. Går det an å si takk, så sier jeg tusen hjertelig takk, smiler Bernt Eigil Øren.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg ble skikkelig tatt på sengen, fordi jeg hadde overhode ikke en anelse om at dette skulle skje i dag. Vi skulle bare på en omvisning i kirken vi, og det hadde jeg faktisk gledet meg til, og omvisning fikk jeg. Men det her hadde jeg ikke peiling på, fortsetter han.

- Det er en ære som er helt utrolig. Tusen hjertelig takk, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...