– Ble rørt da jeg fikk nyheten

ILDSJEL: Anders Hegseth. Foto: Per Magne Moan

Anders Hegseth er årets ildsjel i Holtålen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag idrettskrets arrangerer Idrettens Hederskveld fredag 19.oktober. Dette er første utgave av Hederskvelden i et samlet Trøndelag.

I 2018 har Trøndelag idrettskrets ansvar for 48 Idrettsråd i 48 kommuner. Så langt er det kåret Ildsjeler fra 38 lokale Idrettsråd.

Prisutdelingen vil foregå på Trondheim Kino Nova. Arrangementet er åpent for absolutt alle som ønsker å delta og koster ingen ting.

Holtålen kommunes ildsjel 2018 er Anders Hegseth, opprinnelig hessdaling men siden 1999 bosatt i Ålen. Han har i mange år engasjert seg i flere av kommunens idrettslag og er i dag bakmann for flere arrangement.

Se kommunens begrunnelse lenger ned på siden.

Hør intervju med Anders her:

Holtålen idrettsråds begrunnelse for tildelingen av årets ildsjel – Anders Hegseth:

Anders har lagt ned frivillig arbeid i Hessdalen IL og Ålen IL i snart 40 år.

Fra 1978 satt han flere år som formann i ski- og orienteringsgruppa I Hessdalen IL. I den perioden var han med å starte turrennet Hessdalsrennet i 1979. Hessdalsrennet er fortsatt et veldig populært turrenn, som går hver palmesøndag.

Etter at familien etablerte seg i Ålen, ble det naturlig for han og melde seg inn i Ålen IL. Der ble han først innvalgt som styremedlem og senere leder i den nystartede Brett- og alpingruppa. Der ble det arrangert alpintcuper i Ålen skisenter.

Han var også en primus motor for etablering av en sykkelgruppe, og dannet ei nu gruppe: Sykkel- og alpingruppe. Denne gruppa ble senere delt i 2 grupper: Ålen IL Freestyle og Ålen IL Sykkelgruppe. I sykkelgruppa har han vært leder og styremedlem i mange år. Han start bl.a. opp med sykkelkarusell, og ivret med å få folk ut på sykkel og startet opp med sykkeltrimmen. Han tok videre initiativet til spinning i Ålen, hvor han også har vært og er spinninginstruktør.

Han har ivret for volleyball, og begynte med volleyballtrening i regi av sykkelgruppa der grendaturneringa 5.dag jul ble og er fortsatt populært.

På en av hans mange sykkelturer i 2006, kom ideen om å starte sykkelrittet Øyungen Rundt. Da henvendte han seg til Hessdalen IL, som tok ideen. Den 07.07.2007 ble den første utgaven av Øyungen Rundt arrangert.

I 2017 ble han valgt inn i styret i Hessdalen IL som nestleder. Her ble det enighet om å starte løpet Hessjøen Rundt, som en del av en trippel i Hessdalen – Hessdalstrippelen. Den består av arrangementene Hessdalsrennet, Øyungen Rundt og Hessjøen Rundt. I år ble Hessdalstrippelen arrangert for andre gang, med en stor deltakelse.

Som aktiv utøver kan nevnes at han har 2 starter i styrkeprøven Trondheim – Oslo på sykkel, 3 år på 30 mil lange Vättern Rundt og 9 år deltakelse i Birkebeinerrittet, samt mange andre lokale sykkelritt. Over 35 år som deltaker i 2-dagers fjellorientering i Ålen.

Med bakgrunn i alt dette tildeles Anders Hegseth prisen som Årets Ildsjel 2018 i Holtålen.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Gressbrann i Haltdalen

Gressbrann i Haltdalen

Brannmannskaper rykket ut og fikk raskt kontroll på situasjonen.

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

En person ble fraktet til legevakta etter å ha fått kraftig juling.

- Smak på ordet

- Smak på ordet "verdensarv"

- Røros Bergstad er et verdensarvkulturminne. UNESCO ser på det unike trehusmiljøet og arven etter gruvedriften som så viktig at det bør bevares og tas vare på i all overskuelig framtid. Da kaster man ikke gamle historiske vinduer, skriver Bjørn Salvesen (Røros SV) i dette leserinnlegget.

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Rundt 560 fiskere deltok på den første dagen av Brekken ILs isfiskefestival på Haugatjønna lørdag.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Dropper kildesortering i påska

Dropper kildesortering i påska

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

To skader i påskefjellet

To skader i påskefjellet

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Siste nytt med #KulturVis flere

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Ker ska vi rese hen no?

Ker ska vi rese hen no?

Ålen Musikkorps klar med vårkonsert i Påskelabyrintens ånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...