Nea Radio

Fikk drømmejobben

Ble oppsagt før sin første flytur

Joakim Stokke er utdannet pilot Foto: Ola Bjerken

Joakim Stokke fra Selbu gikk rett fra pilotutdanning til jobb hos SAS, men så kom koronaen og satte en stopper for det hele.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hør hele intervjuet med Joakim Stokke her:

I 2017 begynte Joakim Stokke på pilotflyskolen i Sandefjord. Da han tidligere i år ble ferdig med studiene, så ble han tilbudt jobb hos SAS.

- Jeg var så heldig og fikk tilbud om å jobbe hos SAS. Det er ikke alle som er like heldige med at de blir tilbudt jobb hos SAS når de nettopp er ferdig med utdanningen, i hvert fall ikke i Norge, sier Joakim Stokke.

Drømmejobben

- Hvordan var det å bli tilbudt jobb hos SAS rett etter endt studie?

- Det er jo drømmejobben da. Jeg må si det. Det er jo det jeg har drømt om siden jeg startet opp med pilotstudie, forteller Joakim.

Joakim begynte i jobben hos SAS i februar, men allerede i mars kom permisjonen på grunn av koronasituasjonen.

- Jeg ble permittert i mars, da hadde jeg knapt hatt en måned med opplæring hos SAS. Vi var jo ikke helt sikre på hvor lenge det kom til å vare, men så begynte vi å skjønne at det kom til å ta lengre tid enn først antatt, sier Joakim og legger til, SAS var da ganske tidlig ute med å informere om at folk kom til å miste jobben.

Fikk oppsigelsen i Juli

- Når oppsigelsen først kom, så var den egentlig ventet. Jeg skjønte jo at dette ikke kom til å gå over med det samme. Jeg var forberedte på at oppsigelsen kom og at det kan ta noen år før jeg kommer tilbake, sier Joakim som har et ønske om å komme tilbake. Jeg er jo pilot, så jeg håper jo å kunne komme tilbake, selv om jeg trives på Coop Prix i Selbu for tiden.

Fortsetter under bildet.

Joakim Stokke har byttet ut pilotuniformen med Coop Prix uniform, men legger ikke skjul på at vil tilbake i pilotyrket. Foto: Ola Bjerken

Tilbake i hjemkommunen

Da Joakim fikk oppsigelsen fra SAS, flyttet han hjem til Selbu igjen og begynte hos Coop Prix.

- Det er veldig hyggelig å jobbe på Coop i Selbu, er så heldig å få jobbe med trivelige kolleger. I tillegg får jeg jo treffe mange hyggelige mennesker, som i den her tiden kanskje bare er ut når de skal på butikken. Det er jo fint å kunne snakke med dem, forteller Joakim.

- Hva er planen videre framover?

- Planen framover er å fortsette å jobbe, for jeg har et stort studielån som må betales ned. Videre kommer jeg nok til å søke på pilotjobber, for jeg vil jo tilbake, understreker Joakim.

- SAS er fortsatt drømmejobben?

- Ja det er det virkelig, har veldig lyst til å jobbe hos SAS, avsluttet Joakim.

Hør hele intervjuet øverst i saken.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...