Nea Radio

Ble enige om miljøvedtak

Enighet: Ved hjelp av Tommy Reinås (MDG) sin stemme, fikk Venstre og Leif Eggen flertall i kommunestyret på Stjørdal om å begynne arbeidet med å se på problematikken omkring mikroplast fra bildekk. Foto: Anne Gundersen

MDG og Venstre befinner seg på hver sin side av den politiske midtgangen i kommunestyret i Stjørdal. Under årets siste møte, ble de likevel enige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2018 kl 14:23

Med et flertall på én stemme, fikk Stjørdal Venstres leder, Leif Eggen, vedtatt at rådmannen skal fremme en sak for komite kultur, næring og miljø, som igjen skal se på hvilken betydning mikroplast fra bildekk har for Stjørdalsvassdraget og Trondheimsfjorden. Målet er å opprette kontakt med fagmiljøer som kan se på løsninger for å forsøke å hindre at mikroplasten finner veien ut i vassdrag og i havet. Den ene stemmen kom fra MDG og Tommy Reinås, som vanligvis stemmer med posisjonen.

– Jeg gamblet alt på at Tommy kom til å stemme for dette, sa Eggen fornøyd etter det som ble et voteringsresultat litt utenom det vanlige.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Mindre kjent

Eggen mener at for få har kjennskap til effekten av mikroplast.

– Alle har sett bilder av hval med magen full av plastikkposer, eller av sjøfugl med plastikk fra Coca Cola-ringer rundt halsen, men få kjenner til hva det som slipes av bildekk under kjøring gjør med livet i havet. For mikropartikler fra bildekk, det havner i vassdrag og i havet og da får fisken det rett inn gjennom gjellene. Reinås er enig.

– Slitasje av bildekk står for en svært stor andel av mikroplastproblemet. Vi i Stjørdal har forpliktet oss til å være en foregangskommune når det gjelder miljø, så dette var et forslag jeg ikke kunne la være å stemme på. Faktisk var forslaget så bra formulert at jeg kunne ha skrevet det selv, smiler Reinås.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...