Blålys-dagen er i full gang

Blålys: Alle blålysblinkende etater stilte opp for å vise et interessert publikum hva jobben deres går ut på under Blålys-dagen i Stjørdal fredag. Foto: Anne Gundersen

Som en del av Byfest Stjørdal er det i dag Blålys-dag i Kimenparken. Mer en dobbelt så mange som forventet har møtt opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sirener, blålys og kule biler, det preger Kimenparken fredag ettermiddag. Blålys-dagen er en del av Byfest Stjørdal og det er Gjensidige Stjørdal Brannkasse som har tatt initiativet. Bjørn Ove Slind er daglig leder i Gjensidige Stjørdal Brannkasse og han er svært fornøyd med hvor mange som har valgt å tilbringe noen solfylte timer med å se nærmere på de frammøtte etatene.

– Det er nesten som jeg er litt rusa av å se hvor godt dette har slått an, smiler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Rappellering

Ett høydepunkt under arrangementet var da en politibetjent rappellerte ned den høyeste veggen av Kimen kulturhus.

– Fascinerende å se på, sier Slind, som mener at det vil være vanskelig å si nei til å være med på Byfest neste år.

– Vi er jo hovedsponsor i år og det er noe vi syntes er viktig. Dette fremmer kultur og samholdet i byen og det er flott. Han mener at selve Blålys-dagen er viktig for rekruttering til yrkene som i dag viser seg fram.

– Det er mange barn og unge her og vi håper at dette kan være inspirerende for noen av dem.

Rappellering: En politibetjent rappellerte ned veggen på Kimen kulturhus under Blålys-dagen. Foto: Anne Gundersen

Vellykket folkefest

Lene Fjellstad er markedsansvarlig for Kimen og mener helt bestemt at Byfest har kommet for å bli.

– Det er nå andre gang vi arrangerer og dette har vært en suksess fra ende til annen. Vi har hatt en stor mengde arrangementer og vi konstaterer at publikum har strømmet til. Enda er det et par dager igjen av folkefesten.

– Lørdag er det jo tid for de store konsertene. Først Silje Nergaard klokka 19.00 i Vektersalen og deretter er det tid for De Derre i Storsalen. Da regner jeg med at det blir allsang og høy partyfaktor, konkluderer Lene Fjellstad.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Fjeld og Kvarts til Røros

Fjeld og Kvarts til Røros

Jonas Fjeld og Kvarts er klare for Røros Folk Festival.

Fikk beskjed om å lage serien for en måned siden

Fikk beskjed om å lage serien for en måned siden

Foreløpig er mye hemmelig om serien som spilles inn på Røros i disse dager. Vi har snakket med produsenten om det han kan fortelle.

Elden og Håkon Gullvåg feirer sammen

Elden og Håkon Gullvåg feirer sammen

Elden feirer 25 år og billedkunstner Håkon Gullvåg fyller 60 år i 2019. Det skal markeres på Røros.

Over 20 personer bidro til «Fugler»

Over 20 personer bidro til «Fugler»

Storstuggu åpnet dørene for kunstuttrykk fra alle og enhver. De fikk inn 40 verk fra over 20 kunstnere.

Middelaldersk dragedreper oversatt til sørsamisk

Middelaldersk dragedreper oversatt til sørsamisk

Det klassiske helteeposet Beowulf fra 700-tallet er en av de eldste fortellingene fra Nord-Europa. Nå er en gjenfortelling for barn og ungdom utgitt på sørsamisk.

Bit Vejle klipte et musikkverk i papir

Klipte et musikkverk i fem meter med papir

Denne uka er det mulig å få et gjensyn med Bit Vejles papirklipp av Dmitrij Sjostakovitsj´ pianotrio nummer 1, opus 8. Kunstverket ble laget til Vinterfestspill i Bergstadens 10-årsjubileum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...