Nea Radio

Viltkamera tok bilde

Bjørnen i Aunegrenda

Et viltkamera tok nylig bilde på bamsen som oppholder seg i Aunegrenda. Foto: Privat

Et viltkamera tok nylig bilde av bjørnen, som flere har sett sporene av i Aunegrenda den siste tiden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2019 kl 00:16

Siden 23. september så har man funnet flere sauekadaver i Aunegrenda i Holtålen. Skadene tyder på at det er bjørn som har vært på ferde og den senere tiden er det gjort flere observasjoner av bjørnespor, blant annet på nysnø på veien gjennom grenda.

Naturoppsyn Geir Morten Granmo sier at ut fra størrelsen på sporene så er det snakk om en voksen bjørn.

På bilde

Flere viltkamera i området har også klart å ta bilde av bamsen, og disse bildene bekrefter at det ikke er snakk om et ungdyr.

Granmo sier det er snakk om 4-5 kadaver som er bekreftet tatt av bjørn, men at det ikke er igangsatt fellingsjakt på bjørnen da Miljødirektoratet argumenterer med at beitedyra nå er hentet ned fra fjellet.

Beitesesongen er ikke over

– Beitesesongen i utmark er over, men da de første meldingene om kadaverfunn ble gjort i Selbu rundt 10. september, så var sesongen ennå i full gang. Og selv om beite i utmark er over, så gjenstår ennå en måned eller to med beite på innmark, og innmarka i dette området ligger i utmark så det er ikke sagt at skadepotensialet er over fordi dyrene er hentet ned fra fjellet, sier han og bekrefter at bjørnesporene viser at dyret beveger seg nær bebyggelsen.

Han mener det er stor sjanse for at bjørnen vil gå i hi i området mellom Aunegrenda og Selbu/Tydal og da holde seg i dette området også neste sommer.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...