ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Viltkamera tok bilde

Bjørnen i Aunegrenda

Et viltkamera tok nylig bilde på bamsen som oppholder seg i Aunegrenda. Foto: Privat

Et viltkamera tok nylig bilde av bjørnen, som flere har sett sporene av i Aunegrenda den siste tiden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2019 kl 00:16

ANNONSE
Annonse

Siden 23. september så har man funnet flere sauekadaver i Aunegrenda i Holtålen. Skadene tyder på at det er bjørn som har vært på ferde og den senere tiden er det gjort flere observasjoner av bjørnespor, blant annet på nysnø på veien gjennom grenda.

Naturoppsyn Geir Morten Granmo sier at ut fra størrelsen på sporene så er det snakk om en voksen bjørn.

På bilde

Flere viltkamera i området har også klart å ta bilde av bamsen, og disse bildene bekrefter at det ikke er snakk om et ungdyr.

Granmo sier det er snakk om 4-5 kadaver som er bekreftet tatt av bjørn, men at det ikke er igangsatt fellingsjakt på bjørnen da Miljødirektoratet argumenterer med at beitedyra nå er hentet ned fra fjellet.

Beitesesongen er ikke over

– Beitesesongen i utmark er over, men da de første meldingene om kadaverfunn ble gjort i Selbu rundt 10. september, så var sesongen ennå i full gang. Og selv om beite i utmark er over, så gjenstår ennå en måned eller to med beite på innmark, og innmarka i dette området ligger i utmark så det er ikke sagt at skadepotensialet er over fordi dyrene er hentet ned fra fjellet, sier han og bekrefter at bjørnesporene viser at dyret beveger seg nær bebyggelsen.

Han mener det er stor sjanse for at bjørnen vil gå i hi i området mellom Aunegrenda og Selbu/Tydal og da holde seg i dette området også neste sommer.

Hør intervju her:

Nøkkelord

ANNONSE