Nea Radio

Nea Radio

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal

Illustrasjonsfoto. Foto: Statnett

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 14:58

Gauldal Energi skriver i en pressemelding at salget av nettselskapet i Gauldal Energi gjør at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand. at skal du bygge nytt hus kan du få inntil kr. 150.000,- i bunnfradrag (støtte) for fremføring av strøm til boligen/hytten.

En fersk undersøkelse gjort av Energi Norge viser at 3 av 4 husstander i Norge får økt nettleie fra nyttår.

Gauldal Nett AS går inn i Norgesnett AS fra 1.januar 2018 etter at kommunestyret i Midtre Gauldal kommune i september ga sin tilslutning til at Gauldal Energi AS selger samtlige aksjer i datterselskapet Gauldal Nett AS til Norgesnett Holding AS.

Nettleietariffene hos Gauldal Nett og Norgesnett AS får lik struktur og pris. Dette betyr at de aller fleste av våre kunder vil få en markant nedgang på nettleien.

– En husholdningskunde med et årsforbruk på 20 000kWh vil i 2018 spare ca. kr. 2 500 sammenliknet med 2017 prisen, sier adm. dir. Helge Holden i Gauldal nett AS

Husholdningskundene i Holtålen vil spare ca. 2,1 millioner kroner og tilsvarende 5,5 millioner i Midtre Gauldal. Eiere av hytter og fritidsboliger vil også få betydelig reduksjon i nettleien.

Reduksjon i nettleien er det første merkbare nettkundene til Gauldal Nett vil merke når selskapet går inn i Norgesnett AS.

– Våre nettkunder vil de nærmeste dagene motta informasjon om de nye nettleieprisene. Norgesnett vil videreutvikle nettvirksomheten i Gauldal og gjennom dette fortsatt ha kompetansearbeidsplasser i Midtre Gauldal. Gauldal Energi konsernet er i tett dialog med Norgesnett om samarbeide på andre forretnings- områder, sier konsernsjef John Reese i Gauldal Energi AS.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...