Nea Radio

Nea Radio

Alt klart for Elden-premiere:

– Billettsalget går strålende

Daglig leder i Elden, Siri Gellein, er klar for premieren. Arkivfoto.

I kveld er det premiere på musikkteateret Elden på Røros. – Så langt har vi solgt 800 flere billetter enn på samme tid i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2017 kl 10:49

Hun forteller at det har vært noe dramatikk under øvingene.

– Plutselig mistet en skuespiller stemmen, og ei jente ble sparket av en hest. Slikt skjer, men vi er i rute, sier Gellein.

Ti forestillinger

Elden ble opprinnelig ble skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. I år det 18. oppsetting og det tredje og siste året med Paul Ottar Haga som regissør.

Siri Gellein lover mye dramatikk og sterke scener i årets forestilling.

– Det er noen scener som gjør noe med oss som mennesker. Og så er det mange tøffe musikalske endringer. Det spesielle med Elden er at det er noe nytt hvert eneste år.

Svenskene setter også preg på årets Elden med flere tungvektere fra svensk teater og filmindustri. Ralph Carlsson spiller Pär Åke og Joakim Nätterqvist er tilbake som Niklas.

Billettsalget i rute

I løpet av ti kvelder vil rundt 12.000 personer se årets Elden-forestilling.

– Forhåndssalget av billetter har så langt gått veldig bra. Vi har solgt om lag 800 flere billetter sammenlignet med samme tid i fjor, sier Gellein.

Filosof og forsker ved institutt for fredsforskning, Henrik Syse, skal foreta den offisielle åpninga.

Torsdag kan folk også høre Syses refleksjoner om krig og fred under et intervju av Adresseavisens Trygve Lundemo i trevarefabrikken på Røros. Syse skal blant annet dele tanker om fenomener som Donald Trump og økt nasjonalisme.

Hør intervju med Siri Gellein:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...