Nea Radio

Bibel-nei i Stjørdal

Opphører: Anja Ristad (SV) og Annette Tollefsen Jensen (KrF) sto på hver sin side av saken som til slutt endte med at ordningen som lar kirken dele ut bibler til femteklassingene i Stjørdal på kommunens regning opphører. Foto: Anne Gundersen

Ordførerflertallet sprakk med én stemme da Tommy Reinås i MDG stemte mot at utdeling skal gå over budsjettet for oppvekst.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Da det ble klart at forslaget kom til å falle, ba ordfører Ivar Vigdenes om et borgerlig gruppemøte under opptellingen. Dette ble møtt med protester fra salen og dermed var det klart at det i år ikke vil bli delt ut bibler til kommunens femteklassinger. Det var stemmen til MDGs Tommy Reinås som avgjorde saken da han overraskende stemte mot styringssamarbeidet partiet hans er en del av. KrFs Annette Tollefesen Jensen ble kjent inhabil da saken ble behandlet i formannskapet i forrige uke på grunn av at det er Jensens mann som står for utdelingen av biblene. I denne runden ble hun imidlertid kjent habil. Tollefsen Jensen sier at hun beklager avgjørelsen, men at den ikke var uventet.

– Jeg er selvsagt skuffet over at ingen av punktene våre gikk gjennom, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Motvekt

Jensen mener at Stjørdal kommune bør ta et standpunkt som del av et land som bygger på et kristent kulturgrunnlag.

– Vi er tannløse her i landet når det gjelder å fronte vår egen kultur. Vi har ingen motvekt å møte innvandrere med og jeg er redd vår kultur forsvinner, sa Jensen fra talerstolen.

Ivaretas

SVs Anja Ristad er glad for det ikke lenger skal deles ut bibler over budsjettet for oppvekst i kommunen, selv om lovverket rundt undervisning i KRLE-faget presiserer at kristendommen skal stå i en særstilling.

– Dette blir ivaretatt i undervisningen i dag og selv om vi har klassesett med bibler gjøres dette stort sett via digitale hjelpemidler. Vi underviser i hva Bibelen er, hvordan den er bygd opp og hvordan man slår opp i den. Jeg er glad for at praksisen opphører, ikke fordi jeg mener at det ikke under noen omstendigheter skal deles ut bibler, men fordi jeg mener det er feil at det går av denne delen av budsjettet, forklarer hun.

– Jeg er mer enn villig til å diskutere en eventuell rammeendring for kirken, slik at man for eksempel kan dele ut bibler i forbindelse med konfirmasjonsundervisning, sier hun.

Vedtaket ble fattet etter at saken har vakt stor oppmerksomhet både i lokale og landsdekkende media, ikke på grunn av at ordningen skal opphøre, men fordi den i det hele tatt har eksistert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...