Nea Radio

Fylkesmannen bevilger 62 millioner til rusomsorg:

– Vi må sørge for at kommunen faktisk søker

Det må søkes: SVs Anja Ristad er glad for fylkesmannens øremerkede ruspenger. – Men for å få tilgang på disse pengene, må vi sørge for å søke, sier hun. Foto: Anne Gundersen

Pengene fra fylkesmannen er gode nyheter, mener Stjørdal SVs Anja Rista. – Men for at Stjørdal skal få sin del av potten, forutsetter det at vi faktisk søker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fylkesmannen bevilger til sammen kr 61 967 948 til rusarbeid i Trønderske kommuner. Mål for ordningen er å styrke tilbudet til barn og unge som har behov for langvarig/sammensatt oppfølging gjennom å etablere helhetlige, samtidige og virksomme tjenester fra ulike nivåer og sektorer, heter det i pressemeldingen fra fylket.

Gruppeleder i Stjørdal SV, Anja Ristad, mener at dette er svært gode nyheter.

– Hos oss i Stjørdal vet vi at det er en del tiltak som står i fare for å legges ned, her kan disse pengene komme godt med. I tillegg er det andre tiltak som allerede er avviklet og som kan komme inn under disse ordningene. Hun nevner grunnskoleteamet som eksempel.

– Håpet mitt er at disse kan gjenopprettes.

Saken fortsetter under lydklippet:

Forutsetter at vi søker

I følge Rista har Stjørdal kommune ofte gått glipp av penger, fordi man rett og slett ikke har søkt.

– Vi i SV hadde en interpellasjon før sommeren, der vi ønsket at det skulle opprettes en stilling i kommunen, der en person skulle ha som fokus å søke på denne typen midler. Slik ble det ikke den gangen. Hun tror likevel at interpellasjonen fikk satt satt fokus på noe som er viktig.

– Det finnes penger der ute, men for å få dem forutsettes det at vi vet om det og at vi søker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...