ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Giske forsvarer mulig pendlerbolig-juks:

– Betalte det samme som alle andre

Pendlersvindel? Her er den nye stortingspresidenten avbildet under høstens valgvake i hjembyen Trondheim. Foto: BJARTE JOHANNESEN / NRK

Stortingspresidenten bodde i Ski, pendlet til Oslo og hadde postadresse i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2021 kl 10:31

Denne gangen er det stortingspresident Eva Kristin Hansen som er i hardt vær for antatt misbruk av pendlerbolig-ordningen. Ifølge Adresseavisen har Hansen hatt felles bolig med sin mann i Ski, samtidig som hun har hatt postadresse hos Trond Giske i Trondheim.

– Eva leide fra 2011 da hun og samboeren skilte lag, og betalte det samme som leietakerne før og etter, uttaler Trond Giske i en SMS til Nea Radio.

Saken fortsetter under bildet:

Partifelle: Trond Giske forsvarer stortingspresidenten. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Hun hadde spart mye om hun hadde latt Stortinget betale hotell og diett på sine politiske oppdrag i Trondheim, men hun betalte i stedet fra 2014 selv for bolig både i Trondheim og Ski.

På spørsmål om hvorvidt han er bekymret over om denne saken vil gå ut over hans eget omdømme, avstår Giske fra å svare.

Boligen hun leide hos Giske, skal etter det Adresseavisen erfarer være et rom som Trond Giske selv disponerer når Hansen ikke er til stede.

– Jeg har etter min oppfatning fulgt retningslinjene. Jeg er i ettertid blitt oppmerksom på at Stortingets administrasjon praktiserer regelverket slik at dersom man disponerer bolig innenfor 40 kilometers grense, skulle det vært hensyntatt, men det er ikke spurt om, skriver Hansen i en epost til Adresseavisen.

Nøkkelord

ANNONSE