Nea Radio

Sommerfæstivalen AS:

Betaler tilbake kompensasjonen

Tilbakeblikk: Lite folk møtte opp under Sommerfæstivalen i 2019. Nå må Sommerfæstivalen AS tilbakebetale kompensasjonen de søkte om for avlyst kulturarrangement i 2020. Foto: Sommerfæstivalen i Selbu

Kulturdepartementets klagenemnd har avslått klagen fra Sommerfæstivalen AS og det betyr at et endelig vedtak er fattet i saken. Dermed må festivalen betale tilbake støtten på 960 000 kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2021 kl 18:35

- Ettersom klager har gitt ufullstendige opplysninger i denne saken, er det nemndas vurdering at kompensasjonen på kroner 960 000 kan tilbakekreves fra klager i dette tilfellet, skriver Klagenemda i vedtaket.

Adresseavisen skrev om en sak der arrangøren verken hadde booket festivalområde eller artister. Det ble aldri annonsert at Sommerfæstivalen i Selbu skulle arrangeres i september i fjor, og det ble ikke startet billettsalg. Som en følge av avsløringene anmeldte politiet Sommerfæstivalen AS for grovt bedrageri. Samtidig startet Kulturrådet en etterkontroll av søknaden om koronastøtte.

Få avtaler på plass

- I dette tilfellet har klager verken avklart hvor festivalen skulle avholdes eller hvilke artister som skulle opptre på denne. Videre har ikke klager åpnet for kjøp av billetter. Klagenemnda kan derfor ikke se at «Sommerfæstivalen 2020 – høstutgaven» er tilstrekkelig planlagt til at det foreligger et slikt tap som kompensasjonsordningen skal dekke, skriver nemnda videre.

Nemnda legger også vekt på at klager ikke har kunnet fremlegge skriftlige avtaler tilknyttet den planlagte festivalen.

Instruert om å betale tilbake

Advokat for Sommerfæstivalen AS, Thomas Lidal Jamne sier til Adresseavisen at Sommerfæstivalen AS har lest avgjørelsen og derfor instruert politiet om å frigi beløpet tilbake til Kulturrådet.

- Vi mener fortsatt vår klage er riktig, men tar klagenemndas beslutning til etterretning, sier Jamne.

Ut over dette ønsker han ikke å kommentere klagenemndas avgjørelse og viser til festivalens klage.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...